Miksi valokuitu?

Valokuitu omakotitaloon, taloyhtiöön tai muuhun kiinteistöön takaa toimintavarmat yhteydet yli 50 vuodeksi.

Tuomme valokuidun omakotitaloihin, taloyhtiöihin, yrityksiin ja loma-asuntoihin. Valokuituyhteys tarjoaa nopean, luotettavan ja laadukkaan internet-yhteyden, joka soveltuu erinomaisesti erilaisiin tarpeisiin. Valokuitu onkin nopeiden yhteyksien ykkönen.

Valokuidun edut

  • Valokuitu on luotettava, pätkimätön nettiyhteys koko perheen muuttuviin tarpeisiin.
  • Koko kodin netti- ja tv-yhteydet voidaan rakentaa sujuvasti valokuitua hyödyntäen.
  • Valokuitu on ylivoimainen nopeudessa ja tiedonsiirtokyvyssä muihin tekniikoihin verrattuna.
  • Valokuituyhteys on kokonaan omassa käytössäsi, eikä yhteyttä tarvitsee jakaa kuten 4G ja 5G yhteyksissä. Se ei ruuhkaudu naapureiden netin käytöstä.
  • Valokuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa.
  • Valokuitu on pitkäikäinen sijoitus. Valokuidulla taataan toimiva netti kotiin vähintään 50 vuodeksi eteenpäin.
  • Valokuitu on häiriötön ja vakaa nettiyhteys. Siihen eivät vaikuta sää, välimatkat, maasto tai muut samanaikaiset käyttäjät.
  • Valokuituyhteys on toimintavarma ratkaisu etätyöskentelyyn. Valokuidun nopeus ja vakaus takaavat sen, että työskentely sujuu kotonakin ongelmitta.


Valokuidun rajoittamaton tiedonsiirtokapasiteetti mahdollistaa sähköisten palvelujen käytön laadukkaasti ilman häiriöitä. Esimerkiksi kotona linjoilla voi olla monta eri käyttäjää yhtä aikaa tai valokuitua käyttäviä erilaisia päätelaitteita voi olla monta kerrallaan yhteydessä, eivätkä linjat pätki tai kaista mene tukkoon.

Myös nykyaikaiset televisio, videopalvelut, etävalvonta, etätyö, opiskelu, maatilan robottiratkaisut sekä hoiva- ja terveydenhuollon palvelut etä- ja kuvayhteyksineen tarvitsevat kiinteän ja vakaan liittymän.

Kun liität kotisi valokuituverkkoon, varmistat nettiyhteyksien toimimisen nopeasti ja vakaasti. Samalla nostat myös kiinteistösi arvoa ja asumisviihtyvyyttä nykyaikaisella liittymällä. Valokuituyhteyttä itsessään ei tarvitse uusia eikä kerran rakennettua valokuituverkkoa kaivaa uudelleen, eli valokuitu on kauas kantoinen sijoitus. Valokuidun päivitystarpeet koskevat ainoastaan kotona olevia päätelaitteita esim. langattoman yhteyden mahdollistavaa WLAN-reititintä, joka on hyvä uusia vähintään 10 vuoden välein tekniikaltaan uuteen päätelaitteeseen.

10 TOSIASIAA VALOKUIDUSTA

1

Mobiiliyhteydet kulkevat 95 prosenttisesti valokuituverkossa

2

Valokuidun nettiyhteys on yhteyksistä varmin ja vakain

3

Valokuitu on nettiyhteyksistä nopein

4

Et jaa yhteyttä, kun sinulla on valokuitu

5

Mahdollisuus luoda täysin toimiva älykoti

6

Valokuidun rakennusmateriaali, kvartsi, on puhdasta, joten data kulkee kuidussa esteettä

7

Valokuituliittymä on edullisin, kun koko asuinalue hankkii liittymän samanaikaisesti

8

Valokuitu luo kilpailua. Kilpailu laskee hintoja, parantaa yhteysnopeuksia ja palveluita

9

Valokuitu nostaa kiinteistön arvoa

10

Valokuitu kuluttaa vähemmän sähköä liikuttaessaan dataa kuin mobiiliyhteys

Valokuitu vai mobiilinetti?

Valokuitu

Jokaisella käyttäjällä oma yhteys. Etäisyydet eivät vaikuta nopeuteen. Yhtä tiedonsiirtoväylää pitkin hoituu koko kodin tietoliikenne. Valokuidun elinkaari on 50 vuotta, ja lisäksi kuitumodeemien elinkaari on jopa 10 vuotta. Valokuidussa on myös todella pieni viive.

Mobiilinetti (4G, 5G)

Kapasiteetti jaetaan yhtäaikaisten käyttäjien kesken. Etäisyys, käytetty taajuus ja olosuhteet vaikuttavat nopeuteen. Mobiililiittymän elinkaari on vain noin 3-6 vuotta ja viive on korkea sekä vaihteleva. Mobiili on kuitenkin kätevä liikuttaessa.

Nopea valokuituyhteys kotona ja hyvä mobiiliyhteys liikuttaessa täydentävät toisiaan.

Miten hankin valokuidun käyttööni?

1. Tarkista ensin Kaisanetin saatavuushaun kautta onko osoitteeseesi rakennettu jo valokuituyhteys. Mikäli asut taloyhtiössä, katso Kaisa Asuntokaista.

2. Jos saatavuushaun kautta ilmenee, että alueellesi on jo kytketty valokuitu, mutta sitä ei ole otettu vielä taloosi/huoneistoosi käyttöön, ole yhteydessä asiakaspalveluumme laittaaksesi käyttöönottotilauksen eteenpäin. Palvelemme sähköpostitse asiakaspalvelu@kaisanet.fi tai sekä maksuttomassa numerossamme 0800 391 234.

3. Katso Kaisanetin alueelliset valokuidun rakentamissuunnitelmat nettisivuiltamme. Täältä löydät seuraavan vuoden rakentamissuunnitelmamme. Jos asut kyseisillä alueilla, voit tehdä myös liittymätilauksen omasta valokuituliittymästäsi.

4. Mikäli saatavuushaussa valokuitua ei ole vielä saatavilla alueellesi eikä alueellesi ole tehty, voit ilmoittaa meille kiinnostuksesi valokuituun joko suoraan joko suoraan saatavuushaun kautta, tilauslomakkeessamme tai jättämällä meille palautetta täällä.

Riittävä alueellinen kiinnostus nopeuttaa alueen valokuituverkon rakentamispäätöstä ja alueen lisäämistä mukaan investointiohjelmaamme.

5. Kun uuden alueen valokuiturakentaminen täsmentyy aikataulullisesti, niin otamme yhteyttä alueen asukkaisiin tilausten perusteella ja sovimme tarkemmin rakentamisen aikataulusta. Saat virallisen tilausvahvistuksen sekä alustavan toimitusaikavahvistuksen. Viestimme myös rakentamisen etenemisestä tilaajille. Uutiskirjeessämme kerromme myös aina yleisesti valokuidun rakentamisen etenemisestä. Voit liittyä Kaisanetin uutiskirjeen tilaajaksi tästä linkistä.

6. Lähempänä rakennusajankohtaa verkkosuunnittelija tai alueen projektipäällikkö ottaa yhteyttä ja käy sopimassa yhdessä tontilla rakennusreitin ja kuidun päättämispaikan rakennuksen ulkoseinällä.

7. Urakoitsija käy kaivamassa tontin osuuden ja jättää kuidun kiepille kiinteistön seinän viereen odottamaan liittymäasennusta. Tontin kaivuutyöt tehdään usein kuukausia ennen varsinaista liittymän asennustyötä.

8. Valokuituliittymän asentaja ottaa yhteyttä ja todellinen toimituspäivä vahvistetaan noin viikkoa ennen asennusta. Liittymäasentaja tuo mukanaan kuitupäätelaitteen (ja mahdollisen IPTV-boksin). Liittymäasentajan kanssa yhdessä sovitaan kuidun sisäänveto ulkoseinältä ja kuitumodeemin paikka kiinteistön sisällä (sähköpistokkeen läheisyydessä). Tämän jälkeen liittymäasentaja asentaa itse valokuituliittymän toimintakuntoon ja testaa sen toimivuuden.

9. Liittymä on käytössä ja voit nauttia huippunopeasta sekä rajoittamattomasta nettiyhteydestä.

Miksi Kaisanet?

Paikallinen

Tarjoamme palvelut paikalliselta paikallisille. Olemme aidosti oman alueemme kehityksen, kilpailukyvyn ja elinvoiman puolella.

Helposti lähestyttävä

Palvelemme asiakkaamme loppuun asti tarjoten henkilökohtaista ja helposti lähestyttävää palvelua sekä myymälöistämme että sähköisesti ja puhelimitse.

Osuuskuntaomisteinen

Omistajiamme ovat Kainuun ja Iisalmen puhelinosuuskunnat. Palveluidemme käyttäjät ovat osuuskuntien kautta myös omistajiamme.