Laajakaistatuki

Nopeustesti

Testaa liittymän nopeus helposti ja turvallisesti alla olevalla testillä. Testi kannattaa tehdä laitteella, joka on kytketty verkkokaapelilla suoraan modeemiin/reitittimeen.

Eikö nopeustesti antanut liittymän maksiminopeutta? Nopeustestiin vaikuttaa useat tekijät – varmista, etteivät ne alenna saatuja tuloksia.


Langaton verkko

Yhdistääksesi laitteesi langattomaan verkkoon, tarvitset reitittimesi langattoman verkon nimen ja suojausavaimen. Molemmat tiedot löytyvät yleensä itse reitittimessä, esimerkkejä tietojen sijainneista löytyy täältä.

Alla olevasta dokumentista löytyy neuvoja langattoman verkon käyttöön, sen ominaisuuksiin ja esimerkiksi reitittimen/modeemin hyvään sijaintiin.


Vikatilanteessa

1. Käynnistä laitteet uudelleen

  • Suuri osa vikatilanteista ratkeaa laitteiden uudelleenkäynnistyksellä. Ota laitteen sähköjohto irti ja pidä laite virrattomana noin 30 sekuntia.

2. Tarkista häiriötiedotteet ja häiriökartta

  • Jos häiriö on jo tiedossamme, sinun ei tarvitse ilmoittaa siitä enää erikseen meille.
  • Kun häiriö on korjattu, laitteet voivat vielä vaatia laitteiden uudelleen käynnistyksen.
  • Tarkista sähköyhtiön häiriökartta. Sähkökatkojen aikaan sähköt voivat tulla eriaikaan eri paikkoihin. Kiinteistöön voi palautua sähköt aikaisemmin kuin laitetilaamme.

​3. Tee vianrajaus

  • Syttyykö modeemiin tai reitittimeen merkkivaloja? Tuleeko siihen sähköt?
  • Onko yhteysongelma pelkästään langattomassa wlan-verkossa? Toimiiko piuhalla yhdistetyt laitteet? Onko vika vain yhdessä laitteessa ja muut toimivat? Yksittäisten laitteiden toimimattomuus ei todennäköisesti johdu tietoliikenneyhteydestä.
  • Huomioithan, että modeemiin/reitittimeen kytketyn laitteen käynnistymättömyys tai ohjelman virhetila ei johdu tietoliikenneyhteydestä.

4. Ota yhteyttä

  • Pyri soittamaan tekniseen tukeen silloin, kun vika on päällä ja olet modeemin/reitittimen lähettyvillä.

Aikasynkronointi

Kaisanetin liittymissä voi käyttää aikapalvelinta ntp.kaisanet.net


Laitteiden oletustiedot

Alla on listattu Kaisanetin myymien laitteiden oletustietoja, esimerkiksi langattomaan verkkoon yhdistämiseen tai laitteille kirjautumiseen. Ne voivat vaihdella mallista riippuen, mutta kannatttaa ensin kokeilla alla olevia.

Langattomien verkkojen tiedot

Langattoman verkon nimet ja salasanat löytyvät yleensä laitteeseen kiinnitetystä tarrasta. Alla esimerkkejä mistä kohdasta tiedot löytyvät

MerkkiVerkon nimiVerkon salasana
Inteno, GenexisNetwork (name)WiFi-Key
ArrisNetwork name, SSIDPSK, Preshared Key
CiscoSSIDS/N, Passphrase
FRITZ!BoxWLAN Network, SSIDWLAN Network Key

Hallintaosoitteet ja kirjautumistiedot

Alla esimerkkejä oletuksena olevista IP-osoitteista ja kirjautumistunnuksista. Kyseisillä tiedoilla pääsette laitteen hallintaan, josta voitte vaihtaa esimerkiksi kirjautumistiedot ja muokata langattomien verkkojen nimiä ja salasanoja.

MerkkiIP-osoiteKirjautumistunnus, salasana
Inteno, Genexis192.168.1.1admin, admin
Arris192.168.0.1admin, password
Cisco192.168.0.1Jätä molemmat tyhjiksi
FRITZ!Box192.168.178.1admin, tarkista salasana laitteesta