Valokuidun päätelaite kampanja

Valokuidun 2023 rakennusalueille reititin -päätelaite kaupan päälle.

Suuren kysynnän vuoksi päätimme jatkaa vuoden vaihteessa 2022 päättynyttä reititin -päätelaite tarjouskampanjaamme. Valokuidun 2023 rakennusalueille Iisalmessa, Kajaanissa, Kiuruvedellä, Kontiomäessä, Lapinlahdella, Sotkamossa, Suomussalmella ja Vieremällä saat valokuidun kotiisi hintaan 390 € sisältäen sisäverkon reititin -päätelaitteen (arvo 129 €), kun tilaat valokuituliittymäsi helmikuun loppuun 28.2.2023 mennessä.

Hyödynnä tämä kampanjatarjous vuoden 2023 valokuidun rakennuskohteissa ja tilaa valokuitu alla olevan tilauslinkin kautta tai soittamalla maksuttomaan asiakaspalvelunumeroomme 0800 391 234 tai laittamalla sähköpostia asiakaspalvelu@kaisanet.fi . Tämä kampanja ei kosketa taloyhtiöiden yhteistä KAISA Asuntokaista sopimusta tai aiemmin tehtyjä valokuituliittymätilauksia.

Mikä reititin -päätelaite? Tarvitsenko sellaista?

Valokuituyhteydellä saat lähtökohtaisesti kotiisi hyvän, toimintavarman ja nopean nettiyhteyden. Yhteys muodostetaan joko suoraan verkkokaapelilla (Ethernet) valokuitukytkimen ja kodin laitteiden välille tai langattoman verkon kautta (WLAN). Jos haluat käyttää valokuidun nettiyhteyttä langattomasti kotisi laitteissa esimerkiksi tietokoneessa, pelikonsolissa, tablet-laitteissa, puhelimessa ym. tarvitset erillisen sisäverkon reititin -päätelaitteen, jolla nettiyhteys jaetaan langattomasti valokuitukytkimestä eteenpäin kodin laitteisiin.

Genexis Pure ED504-EU reititin (arvo 129 €)

Jotta langaton WLAN-yhteys toimii parhaalla mahdollisella tavalla, huomioi seuraavat seikat:

  1. Päätelaitteen (reitittimen) sijoittelu. Esteet kuten seinärakenteet, ovet, ikkunat heikentävät langattoman verkon kuuluvuutta. Sijoita päätelaite käytön kannalta mahdollisimman keskeiselle paikalle kodissasi ja mieluummin lähemmäksi kattorajaa kuin lattiarajaa. WLAN-yhteyden kantamaa voi isossa kodissa laajentaa esimerkiksi Deco tukiasemien avulla. Autamme sinua löytämään tarpeisiisi aina sopivimmat vaihtoehdot.
  2. Kodin erilaiset elektroniikkavälineet. Erilaiset älylaitteet, mikroaaltouuni, ovikello ym. voivat aiheuttaa häiriötä WLAN-yhteyteen. Jos mahdollista, kokeile siirtää mahdollisia häiriötekijöitä kauemmaksi päätelaitteesta, jotta voit nähdä niiden vaikutuksen langattomaan yhteyteen.
  3. Naapuruston muut WLAN-yhteydet. Naapuriston muut langattomat yhteydet voivat häiritä omaa yhteyttäsi. Tällöin oman WLAN-verkkosi kanavien muuttaminen voi auttaa. Tämä vaatii jo sellaista teknistä ymmärrystä, että on hyvä olla yhteydessä meidän tekniseen tukeen puh. 0600 39 59 69 arkisin klo 8-17 välillä. Puhelun hinta 1,35 €/ min + pvm/mpm.
  4. Tietokoneiden ja muiden laitteiden ikä, suorituskyky sekä tehdyt päivitykset. Vanhempien tietokoneiden verkkokortin suorituskyky voi rajoittaa myös yhteysnopeuksia. Tyypillisesti verkkokortin maksiminopeudet ovat 100 Mbps tai 1000 Mbps. Esimerkiksi 200 M nopeudesta saadaan täysi hyöty irti vasta, kun tietokoneessa on vähintään 1 G verkkokortti. Iäkkäämpien, vanhemmilla tekniikoilla varustettujen laitteiden uusiminen voi olla jossain tapauksissa järkevin ja helpoin ratkaisu yhteysongelmiin.
  5. Laitteiden päivitysten ajantasaisuus. On hyvä huolehtia, että kaikki nettiyhteyttä käyttävät kodinlaitteet päivitetään tasaisin väliajoin.
Reitittimen sijainnilla on iso rooli siinä, kuinka langaton yhteys toimii kotonasi. Deco tukiasemilla voi laajentaa langattoman signaalin kantamaa kattamaan koko talo.

Kodin sisäverkkojen rakentaminen on arkista työtämme. Autamme mielellämme kotitalouksia löytämään käyttöönsä parhaimmat ratkaisut. Näin saat valokuituyhteydestäsi kaiken hyödyn irti. Ota rohkeasti yhteyttä!