Valokuidun käyttäjät ovat tutkitusti tyytyväisiä nettiyhteyteensä

Finnet-liiton kyselyssä kysyttiin 1 000 suomalaiselta internetyhteyden valinnasta ja käyttötottumuksista. Kodin internetyhteyden valinnassa tärkeimmät valintakriteerit suomalaisille ovat toimintavarmuus, hinta ja nopeus. Kyselyn perusteella valokuidun käyttäjillä nämä ominaisuudet ovat kohdallaan. Valokuidun käyttäjät ovat kaikista tyytyväisimpiä nettiasiakkaita – 95 % valokuidun käyttäjistä on tyytyväisiä nettiyhteyteensä.

Kotona internetyhteys helpottaa arkista asiointia ja lisää viihtyvyyttä. Suurin osa vastaajista kertoi hyödyntävänsä kodin nettiä pankkiasiointiin (83 %), uutisten seuraamiseen (76 %) ja palveluiden ostamiseen (60 %). Nettipelaamiseen ja etätyöskentelyyn internetyhteyttä hyödyntää kolmannes vastaajista. Tietoliikenneyhteyksien ympäristövaikutuksista toivotaan lisää tietoa, mutta suurin osa (74 %) näkee valokuidun ympäristöystävällisenä valintana jo nyt.

Valokuitu on ympäristöystävällinen valinta tulevaisuuteen
Talvella 2023 Green Garbon tekemän selvityksen mukaan valokuituliittymän hiilidioksidipäästöt koko vuodelta ovat samaa luokkaa kuin ajaisit autolla noin 35 kilometriä. Valokuidun hiilidioksidipäästöt ovat niin vähäiset, että ne vastaavat vain puolta promillea keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä.

Yhä useampi suomalainen pyrkii tekemään arjessaan pieniä muutoksia, joilla voi edistää vähäpäästöistä ja kestävää elämäntapaa. Yksi helppo ja tehokas tapa on valita kodin tai kesämökin internetyhteydeksi valokuitu. Valitsemalla valokuidun ei ainoastaan tule varmistettua luotettavaa ja nopeaa nettiyhteyttä, vaan tulee tehdyksi myös vihreä valinta ympäristön puolesta.

Internetin käyttö ja erityisesti videoiden, nettipelaamisen ja muiden digipalveluiden käyttö kasvavat päivä päivältä, joten valokuitu on investointi tulevaisuuteen. Jo nyt 69 prosenttia suomalaisista käyttää erilaisia suoratoistopalveluja ja tasan puolet katselee TV:tä verkkoyhteyden avulla. Valokuitu kykenee käsittelemään tämän kasvavan tietomäärän nopeasti ja tehokkaasti. Ja mikä parasta, valokuitu tarjoaa tasaisen ja vakaan yhteyden, jonka nopeus on aina se, mitä luvataan. Mobiiliyhteyksiä kiusaavat ruuhkahuiput eivät vaivaa valokuidun käyttäjää!

Mistä valokuitu kotiin luotettavasti?
Kun teet päätöksen valokuituyhteyden hankinnasta, valitse luotettava kotimainen yhtiö, jolla on yli sadan vuoden kokemus alalta. Finnet-liiton jäsenyhtiöt ovat palvelleet suomalaisia asiakkaitaan eri puolilla maata jo usean sukupolven ajan. Vuosien varrella olemme rakentaneet luottamuksellisen ja kestävän toimintamallin asiakkaidemme kanssa. Tämä malli kantaa meitä edelleen, kun rakennamme ja tarjoamme valokuituliittymiä yhä laajemmille alueille Suomessa.

Me Kaisanetillä tunnemme asiakkaamme ja alueemme. Paikallinen palvelu ja asiakaspalvelu ovat meille sydämen asia. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua ja apua kaikkiin kysymyksiisi – tutuilta ihmisiltä, jotka ymmärtävät juuri sinun tarpeesi.

Hyvä kauppatapa ja vastuullisuus ohjaavat toimintaamme. Kerromme sinulle selkeästi valokuituliittymän tuomat hyödyt ja lisäarvon, sekä toimituksen sisällön ja kustannusvaikutukset. Tiedät aina, mitä saat. Olemme ylpeitä siitä, että toimintatapamme on vastuullinen – nyt ja tulevaisuudessa. Tule mukaan ja ota askel kohti kestävää ja luotettavaa tulevaisuutta valokuidun parissa!

Lisätietoa tutkimuksista
Finnet-liitto teetti Vastakaiku-tutkimusyhtiöllä kuluttajatutkimuksen valokuidusta ja verkkoyhteyksistä joulukuussa 2022. Kohderyhmänä olivat 18–79-vuotiaat suomalaiset. Vastaajia kyselyssä oli 1 000.

Finnet-liitto ry jäsenineen sekä Valokuitunen Oy ja Valoo (Adola Oy) teettivät valokuidun hiilijalanjälkilaskelman Green Carbon -tutkimusyhtiöllä talvella 2022–2023. Green Carbon laski päästöt GHG Protocol Product Life Cycle Accounting and Reporting -standardin mukaisesti.