Kaisanettiläinen #11

Uratarinoissa esittelemme meidän henkilökuntaa eli Kaisanettiläisiä. Tällä kertaa esittelyssä on Hanna Turunen, joka on KPO korsernin henkilöstöpäällikkö sekä henkilöstöasioiden lisäksi vastaa Kaisanetillä uuden liiketoiminnan kartoittamisesta.

Kuka olet?
Hanna Turunen

Mitä teet? Kajaani vai Iisalmi?
Vastaan konsernin henkilöstöhallinnosta ja lisäksi Kaisanetillä uutena vastuualueenasi on uuden liiketoiminnan kartoittaminen. Työni sisältää tehtäviä laidasta laitaan liiketoimintastrategiaa tukevasta HR-strategian suunnittelusta ja toteutuksesta aina yksittäisen henkilön työkyvyn ylläpitäviin toimenpiteisiin. Teen kaikkea edellä mainitun spektrin sisällä ja esimerkiksi rekrytoinnit sekä esimies- ja johdon tuki ovat iso osa työtäni.

Uuden liiketoiminnan kartoittaminen on aivan uusi tehtäväkenttä, joka tulee varmasti muotoutumaan tarkemmin lähikuukausien aikana. Nyt alkamassa on tiedonkeruuvaihe, joka tulee sisältämään esimerkiksi asiantuntijoiden ja asiakkaiden haastatteluja, tieteellisten artikkeleiden lukemista ja ylipäätään tutustumista maailmalla kehittyviin ilmiöihin.

Työhuoneeni sijaitsee Kajaanissa, mutta käyn säännöllisesti myös Iisalmessa.

Miten olet päätynyt Kaisanetille töihin?
Kaisanetille olen päätynyt avoimen rekryn kautta noin neljä vuotta sitten. Aiemmin KPO konsernissa ei ole ollut tehtävää, jossa nyt työskentelen ja olenkin itse saanut luoda oman tehtävänkuvani.

Olen työskennellyt 14 vuotiaasta saakka useissa eri tehtävissä: kaupoissa, siivonnut pihoja, ratsastusterapiassa, kirjanpidossa, maksuliikennettä hoitamassa, reskontrassa, matkailualalla; hotellin myyntipalvelussa, palkkahallinnossa sekä henkilöstöasiantuntijan tehtävissä. Koulutustaustaltani olen tradenomi, henkilöstöassistentti ja minulla on myös henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinto ja valmistuin juuri kauppatieteiden maisteriksi pääaineena innovaatiojohtaminen. Koen, että minulle on henkilöstöhallinnon työssäni ollut paljon etua siitä, että olen työskennellyt erilaisissa tehtävissä. Näin käsitykseni työstä ja mitä erityyppisten töiden tekeminen on, on paljon laajempi, kuin jos olisin keskittynyt pelkästään teoreettisen osaamiseni kehittämiseen ennen tähän työtehtävään päätymistäni.

Mistä pidät työssäsi?
Mieluisinta työssäni on esimiestuki, henkilöstöjohtamisen tuki, yksilöiden kanssa tekemisissä oleminen, isojen linjojen pohdinta ja lisäksi rekrytointi on kokonaisuus, josta pidän erityisesti. Uuden liiketoiminnan kartoittamisessa mielenkiintoisinta on uusien asioiden, ilmiöiden ja liiketoimintamallien tunnistaminen. Pidän muutoksista ja suhtaudun uteliaasti kaikkeen uuteen, joten siinä mielessä tämä on ihan unelmahomma!

Mitä teet vapaa-ajalla?
Minulla on kaksi koiraa ja hevonen. Hevosen kanssa valmentaudumme ja kilpailemme kenttäratsastuksessa. Juoksen myös paljon mieheni kanssa. Pidän myös matkustelusta, ja olenkin aikoinaan asunut sekä Kreikassa että Briteissä.

Mitä et ehkä vielä tiennyt minusta?
Uraan liittyen; olen käynyt taidelukion ja siinä vaiheessa olin vakuuttunut siitä, että tulen hakemaan taideteolliseen korkeakouluun ja, että minusta tulee kuvataiteilija.

Kymmenennen Kaisanettiläisen eli Anun tarinaan pääset tutustumaan täällä.