Valokuiturakentamista kumppaniyhteistyöllä

Kainuun ja Ylä-Savon valokuituverkon rakentamiseen lisää vauhtia kumppaniyhteistyön avulla.

Kaisanet Oy on solminut kolmen vuoden yhteistyösopimukset valokuituverkon rakentamisesta Efficient Network Partner Oy:n ja Eltel Networks Oy:n kanssa. Sopimukset tulevat voimaan tammikuussa 2023. Sopimusten yhteisarvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Kaisanet kiihdyttää valokuituverkon rakentamista omalla toiminta-alueellaan Kainuussa ja Ylä-Savossa. Valokuituverkon tehokas ja alueellisesti kattava rakentaminen edellyttää toimintamallien uudistamista ja kumppaniyhteistyön syventämistä. Kaisanetin kumppanit valokuituverkon rakentamisessa ovat ENP ja Eltel, jotka vastaavat verkon rakentamisesta aina suunnittelusta käyttöönottoihin ja dokumentointiin asti. Sopimuksiin sisältyy myös mahdollinen verkon viankorjaus kokonaisuudessaan.

”Kiitos asiakkaallemme Kaisanetille luottamuksesta! Sopimus on meille merkittävä ja olen iloinen, että sen myötä läsnäolomme Kainuun ja Ylä-Savon alueella on entistä vahvempi”, sanoo Juha Luusua, Eltelin toimitusjohtaja.

”Olemme innoissamme alkavasta yhteistyöstä, jonka avulla varmistamme koko toimialueellemme kattavan ja nopean valokuituverkon. Kumppaniyhteistyön avulla pystymme rakentamaan valokuitua rakentamiskauden aikana entistä tehokkaammin ja laajemmalle alueelle. Siten yhä useammalla alueemme kotitalouksista on mahdollisuus päästä käyttämään nopeaa, jopa 10 000 megan nopeudella toimivaa ja uudella teknologialla varustettua valokuitua jo lähivuosien aikana”, toteaa Kaisanetin investointiohjelman johtaja Petri Kilpeläinen.


Valokuituverkoston rakentaminen ja laajentaminen on osa Kaisanetin kasvustrategiaa ja se vastaa myös toiminta-alueen digitaalisen saavutettavuuden kehittymiseen. Kyseessä oleva noin 20 miljoonan euron investointi on Kaisanetin toimintahistorian suurimpia investointeja alueelle.

Kaisanetin Jani Moilanen ja Petri Kilpeläinen  tutustumassa Kaisanetin valokuidun rakennustyömaahan.
Kaisanetin toimitusjohtaja Jani Moilanen ja valokuidun investointiohjelman johtaja Petri Kilpeläinen ovat tyytyväisiä Kaisanetin uusista mittavista valokuidun rakentamiseen liittyvistä yhteistyökumppanuussopimuksista. Kuva: Risto Mäläskä, Kuvakeskus Hynninen

Paikallisuus on merkittävä arvo Kaisanetin toiminnassa

Kaisanet on vahva alueellinen ja paikallinen toimija. ”Me tunnemme alueen, sen ihmiset ja olosuhteet. Investoimalla toiminta-alueellemme ja tekemällä yhteistyötä alueella toimivien kumppaneiden kanssa voimme yhdessä lisätä ja kehittää alueen elinvoimaisuutta. Toivomme tietenkin, että investoimalla valokuituverkkoon vahvistamme myös alueemme vetovoimaa, kun esimerkiksi etätyöhön tarvittavat luotettavat nettiyhteydet ovat yhä laajemmalla alueella tarjolla”, kertoo Kaisanetin toimitusjohtaja Jani Moilanen.

ENP:n toimitusjohtaja Olli Tuovinen täydentää, että paikallisuus näkyy vahvasti myös ENP:n toiminnassa. ”Meillä on paikallinen henkilöstö, osaaminen ja kumppanit. Voimme näin varmistaa vastuullisen toiminnan ja jatkuvan oppimisen ketterästi. Olemme rakentaneet valokuituverkkoja yrityksemme alusta asti. On todella hienoa päästä kasvattamaan valokuituliiketoimintaamme avoimella kumppanuudella yhteistyössä Kaisanetin kanssa. Pidemmän ajan sitoutumiset osoittavat juuri tällaista reilua toimintaa kaikin puolin.”

Lisätietoja tiedotteen pohjalta antavat:

Kaisanet Oy

Jani Moilanen, toimitusjohtaja

p. 044 734 4313

jani.moilanen@kaisanet.fi

Petri Kilpeläinen, johtaja, investointiohjelma

p. 044 734 4561

petri.kilpelainen@kaisanet.fi

Efficient Network Partner Oy

Olli Tuovinen, toimitusjohtaja

p. 040 683 0703

olli.tuovinen@enp.fi

Eltel Networks Oy

Juha Luusua, toimitusjohtaja

p. 040 311 3005

juha.luusua@eltelnetworks.com


Kiinnostaako nopeat kiinteät nettiyhteydet? Haluaisitko hankkia valokuituliittymän itsellesi?

Lue lisää valokuidun rakentamisestamme ja tee oma tilauksesi kuntoon.