Valokuidusta riittää nettiä koko perheen tarpeisiin

Tuttu tilanne omakotitalossa: Yksi tekee läppärillä töitä, toinen pelaa pelikoneella ja kolmas katsoo äly-tv:tä. Netti alkaa pätkiä ja pian on hermot kireällä. Mikä neuvoksi?

”Mitä enemmän kotona on netin käyttäjiä, sitä enemmän nettiyhteyksiltä vaaditaan. Kun saman katon alla tehdään töitä, käydään koulua, pelataan pelejä ja katsotaan televisiota, kertyy kaistalle kuormitusta yllättävän paljon”, toteaa Kaisanetin myyjä Jenna Karjalainen.

Valokuitu on kodin kiinteä tietoliikenneyhteys, joka ratkaisee riittämättömien yhteyksien ongelmat. Vakaa ja varma valokuitu on nopeudeltaan tasainen eikä kaistasta tarvitse kilpailla naapureiden kanssa.

Kaapeli-tv paransi kuvanlaatua

Valokuidun ominaisuudet ja luotettavuus ovat ylivertaisia verrattuna esimerkiksi mobiiliyhteyksien kautta toimiviin nettiratkaisuihin.

Iisalmen Makkaralahdella asuvan Marko Kyyriäisen omakotitalossa liityttiin valokuituverkkoon vuoden 2022 loppupuolella. ”Lähelle oltiin rakentamassa runkolinjaa ja halusimme liittyä mukaan, kun se oli mahdollista edullisesti”, Kyyriäinen kertoo.

Laadukkaan tietoliikenneyhteyden lisäksi valokuitu mahdollistaa kaapeli-tv:n käyttöönoton ja omakotitalon katolla olevasta antennista voi kokonaan luopua.

”Kaapeli-tv oli kiva saada. Kuvanlaatu parani niin paljon, että melkein luulin asentajan vaihtaneen koko television. Ero oli kuin yöllä ja päivällä”, Kyyriäinen hämmästelee.

Myös Kajaanin Jormualla asuvan Vesa Piiroisen omakotitalossa liityttiin valokuituverkkoon vuoden 2022 loppupuolella ja heidänkin taloudessaan huomattiin televisiokuvan paraneminen valokuituyhteyden myötä. ”Valokuituun liittymisen jälkeen televisioon ei ole tullut samanlaisia pätkimisiä kuin aiemmin”, Piiroinen kertoo.

Valokuidulla ylivertainen toimintavarmuus

”Valokuitua nopeampaa tapaa siirtää tietoa ei ole. Tämä on tulevaisuuden tekniikkaa, jonka toimivuus on taattu vähintään 50 vuodeksi eteenpäin”, sanoo Kaisanetin myyntipäällikkö Jari Pussinen.

Pussinen kertoo, että nyt valittavissa on tarpeen mukaan yhteyksiä 100, 500 ja 1 000 megan nopeudella, joka riittää hyvin raskaimpiinkin peleihin, videoneuvotteluihin ja elokuvaelämyksiin. Kaisanet tuo valokuituun seuraavaksi tarjolle 10 000 megan yhteydet, joihin myös nykyisten asiakkaidemme nopeudet ovat helposti nostettavissa. Näin valokuidulla mahdollistetaan myös tulevaisuuden yhteystarpeet pitkälle tulevaisuuteen.

Valokuitu mahdollistaa myös nykyaikaiset älykodit ja tarjoaa esimerkiksi kodin turvajärjestelmiin toimintavarman nettiyhteyden, johon voi luottaa myös reissun aikana.

”Meillä itsellämme netin käyttö on vähäistä, mutta poika on huomannut, että pelaamisessa yhteys on varma ja toimiva. Kun valokuituyhteys on kerran asennettu, niin sen jälkeen on varmuus yhteyksien toimimisesta”, Vesa Piiroinen toteaa. ”Valokuitu on myös sijoitus tulevaisuuteen, sillä hyvät nettiyhteydet vaikuttavat talon myyntiarvoon.”

Marko Kyyriäinen on myös varautunut tulevaisuuden tarpeiden kasvamiseen valokuidulla. ”Meillä nettiyhteyden tarve saattaa kasvaa tulevaisuudessa, kun lapsenlapset kasvavat ja viettävät aikaa meillä. On mukava tietää, että valmius tehokkaaseen yhteyteen on olemassa”, Kyyriäinen hymyilee.

Joustoa liittymisen maksamiseen

Kaisanetin valokuituverkkoon liittymismaksu on taajama-alueella 390 euroa, johon korotonta osamaksuaikaa voi saada jopa 60 kuukautta. Kuukausimaksuksi jää tällöin 6,50 euroa. Työn osuuden voi myös vähentää kotitalousvähennyksenä.

Jos taloudella on ennestään kiinteä laajakaista kaapeli-tv:n kautta, tällöin valokuituyhteyden saa puoleen hintaan 195 eurolla ns. tekniikan vaihdoksena.

Tarkista oman alueesi saatavuus

Vuonna 2023 Kaisanet jatkaa valokuituverkon rakentamista Kainuun, Ylä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla.

Oman alueen tilanteen voi käydä tarkistamassa Kaisanetin verkkosivuilla saatavuustyökalun avulla, jonne oman osoitteen syöttämällä voi tarkistaa valokuidun sen hetkisen suoran saatavuuden.

”Jos omakotitaloasukas on kiinnostunut saamaan valokuituyhteyden kotiinsa, ensimmäiseksi kannattaa ottaa yhteyttä meihin puhelimitse, sähköpostitse, nettisivun lomakkeella, chatissa tai myymälässä. Lähdemme sitten kartoittamaan tilannetta yhdessä”, Annukka Taskinen neuvoo.

Myös ongelmatilanteissa voi aina kääntyä Kaisanetin asiakaspalvelun puoleen.

”Meillä on paikallinen asiakaspalvelu, joten on aina mahdollista tulla käymään myös myymälässä asioimaan kasvotusten”, Taskinen muistuttaa.

Valokuidun 2023 rakentamisalueet

Näille seuraaville alueille rakentamispäätökset on tehty ja ne tullaan rakentamaan 2023 vuoden aikana. Nyt on oikea hetki tehdä oma tilauksesi kuntoon, jos asut jollain näillä alueella:

  • Iisalmi: Kangaslampi, Lippuniemi, Marjahaka, Paloinen, Rohmula
  • Kajaani: Huuhkajanvaara, Kettu, Lohtaja, Nakertaja, Hetteenmäki
  • Kiuruvesi
  • Kontiomäki
  • Lapinlahti
  • Sotkamo: Keskustan alue, Siltasaari
  • Suomussalmi: Kaljuskylä, Taivalalainen
  • Vieremä

Oletko kiinnostunut valokuidusta omakotitaloosi?

Tarkista valokuituyhteyden saatavuus osoitteellasi

Kaisanetin valokuituverkkoa on jo kattavasti Kainuussa, Ylä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Voit tarkistaa saatavuushaun kautta tämän hetkisen valokuidun saatavuuden omaan osoitteeseesi. Jos kuituyhteys puuttuu vielä, voit ilmoittaa meille kiinnostuksesta jättämällä yhteydenottopyynnön. Otamme sinuun tämän jälkeen henkilökohtaisesti yhteyttä toivomallasi yhteystavalla joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Kaista on vapaa, anna mennä

Valokuituliittymän lisäksi tarvitset kuukausiveloitteisen kiinteän laajakaistayhteyden haluamallasi nopeudella. Kaisanetin valokuidulla ja Kaisa Laajakaistalla saat ylivoimaisesti nopeimman nettiyhteyden kotiisi – myös langattomasti.

Haluatko luotettavan laajakaistaliittymän ja kattavan TV-kanavavalikoiman?

Kaisa Laajakaistassa kaistaa piisaa kotisi kaikille laitteille, olipa perheesi iso tai pieni. Valitse kaistan nopeus käytön mukaan ja voit täydentää sitä haluamallasi lisäpalveluilla. Tarkista viimeisimmät kampanjahinnat ja valittavissa olevat nopeudet laajakaista sivuiltamme alla olevan linkin kautta.

Ota meihin yhteyttä

Soita, vieraile myymälässämme tai lähetä meille sähköpostia! Kajaanin ja Iisalmen myymämme palvelevat sinua arkisin klo 10-16.

Jenna Karjalainen

jenna.karjalainen@kaisanet.fi

Kajaani

Jarno Hotti

jarno.hotti@kaisanet.fi

Iisalmi

Jari Pussinen

jari.pussinen@kaisanet.fi

Kajaani ja Iisalmi

Kaisanet asiakaspalvelu

asiakaspalvelu@kaisanet.fi

0800 391 234