Valokuidun tilaaminen

Näin hankit valokuidun itsellesi.

1. Tarkista saatavuus ja tilaa

Tarkista saatavuus osoitteeseesi. Mikäli sinulle on saatavilla valokuituyhteys, voit jättää meille yhteystietosi joko tilataksesi liittymän tai pyytääksesi lisätietoja. Jos valokuitua ei ole saatavilla, ilmoita meille kiinnostuksestasi, niin lisäät mahdollisuuksia valokuituverkon rakentamiselle asuinalueellasi.

2. Saat alustavan toimitusaikavahvistuksen

Mikäli hankit liittymään jo rakennetulle alueelle, toimitusaika annetaan n. kuukauden tarkkuudella esim. kesäkuussa. Mikäli taas hankit liittymää alueelle, jossa kuituverkon rakentaminen on tulossa, toimitusaika-arvio on yleensä vuoden loppuun mennessä.

3. Verkkosuunnittelija tai projektipäällikkö ottaa yhteyttä

ja käy sopimassa yhdessä tontin osuuden reitin ja kuidun päättämispaikan rakennuksen ulkoseinällä. Mikäli tontilla on valmis asennusputki, selvitetään sen reitti ja hyödynnetään sitä, jolloin tontilla ei tarvita kaivutöitä.

4. Urakoitsija käy kaivamassa tontin osuuden

ja jättää kuidun kiepille kiinteistön seinän viereen odottamaan liittymäasennusta. Tontin osuuden kaivujäljet siistitään konetyönä, joten tässä vaiheessa tontin omistaja voi haluta siistiä kaivujälkiä tarkemmin. Huomioi, että tontin osuuden kaivu tehdään usein kuukausia ennen varsinaista liittymäasennusta.

5. Liittymäasentaja ottaa yhteyttä

ja todellinen toimituspäivä vahvistetaan n. viikkoa ennen asennusta.

6. Liittymäasentaja tuo mukanaan kuitupäätelaitteen (ja mahdollisen iptv-boksin)

Yhdessä liittymäasentajan kanssa sovitaan kuidun sisäänveto ulkoseinältä sekä kuitumodeemin paikka kiinteistön sisällä (sähköpistokeen läheisyydestä). Tämän jälkeen liittymäasentaja asentaa liittymän toimintakuntoon ja testaa toimivuuden.

7. Käytä liittymää

Nauti huippunopeasta ja rajoittamattomasta nettiyhteydestä!


Tarkista valokuidun nykyinen saatavuus

Tarkista osoitteellasi, onko valokuitu jo saatavilla asuinalueellasi tai kotiosoitteeseesi. Voit jättää tämän kautta myös yhteydenottopyynnön, jos haluat tietää rakentamisalueistamme tarkemmin. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä.

Tilaa oma valon nopea liittymäsi

Nyt voit tehdä 2023-2024 rakennusalueelle oman liittymätilauksesi alla olevan painikkeen kautta. Jos asuinpaikkasi ei ole vielä rakennussuunnitelmien joukossa, voit ilmoittaa samalla lomakkeella myös kiinnostuksestasi hankkia liittymä omalle asuinpaikallesi.