Valokuitu, yhteyksistä varmin ja vakain

Valokuituliittymien hankkimisen kulta-aika on meneillään, kun maa alkaa sulamaan ja kaivinkoneet tekevät valokuidulle väylää. Tänäkin keväänä valokuitua kaivetaan monelle paikkakunnalle ja asuinalueelle. Valokuituyhteyden hankkiminen rakentamisvaiheessa yhtä aikaa koko alueelle mahdollistaa meitä toimittamaan kuidun kiinteistöösi edullisemmin kuin, jos hankit sen yksin myöhemmin.

Nettiyhteydet ja häiriöttömän verkkoliikenteen merkitys on korvaamaton

”Näin poikkeusoloissa kun väki on siirtynyt etätöihin, ja kokouksia myös kunnassa pidetään paljon etäyhteyksien kautta, on tietoliikenneyhteyksien toimintavarmuus entistä tärkeämpää”, toteaa Paltamon kehitysjohtaja Salla Korhonen toimintavarmuuden tarpeesta. Poikkeuksellisista ajoista johtuen suurin osa suomalaisista käyttää nettiä yhtä aikaa. Tämä kuormittaa verkkoja ja erilaisten ohjelmien palvelimia. Valokuitu auttaa verkkojen kuormittamisen vähentämisessä, koska kuituverkossa kulkee mobiilidatastakin yli 95%.

Valokuidussa riittää kaistaa

Valokuitu kuljettaa dataa lähes häiriöttömästi, joten kuitunettiyhteys on toimintavarmempi kuin mobiiliyhteys. ”Yksittäisten kuntalaisten kannalta toimivat tietoliikenneyhteydet ovat yhtälailla erittäin tärkeitä näinä aikoina sekä palvelujen saannin (esim. ruokaostokset verkossa) kuin sosiaalisten kontaktienkin kannalta, kun fyysisesti ei voida tavata”, Korhonen ynnää.

Valokuidussa et joudu jakamaan yhteyttä, toisin kuin mobiiliyhteydessä. Kun netillä on monta käyttäjää, tarvitset enemmän kaistaa. Kun kaistaa tarvitaan koko yrityksen tarpeisiin, on valokuitu paras valinta. Kaikki nettiä käyttävät, valmiustilassakin olevat laitteet käyttävät oman osansa yrityksen netistä eli kaistasta. Valokuidulla voidaan varmistaa, että tulevaisuudessakin kaista riittää.

Valokuidun valinneet paltamolaiset yrittäjät ovat valinneet valokuidun juurikin sen mahdollistamien nopeuksien ja yhteyksien toimintavarmuuden vuoksi. Onpa päätelaitteesi kytketty nettiin johdolla tai langattomasti, kasvaviin tarpeisiin valokuitu on juuri oikea; Kaisanetiltä saa jo gigasiakin nettiyhteyksiä.

Valokuitu yhdistää yrityksen nettiin sekä palveluihin, joten yritys voi hyödyntää monipuolisesti palveluntarjoajien palveluita investointien sijaan. Valokuidussa on tarpeeksi kaistaa myös monityöpisteiseen käyttöön. Luotettavat ja nopeat tietoliikenneyhteydet ovat ehdoton edellytys sujuvalle yritystoiminnalle.

Valokuitua täydentävät palvelut yrityksellesi Kaisanetiltä

Toimiva tietoinfra tarkoittaa alueen elinvoimaa, eikä liiketoimintaa synny ilman toimivaa verkkoa. Valokuitu tuokin alueille elinvoimaisuutta ja ylläpitää kilpailukykyä. Kuitu mahdollistaa myös elävän maaseudun ja lisää alueiden vetovoimaa.

Kaisanetillä olemme huomioineet puolestasi turvallisuusvaatimukset sekä laajakaistan ympärille rakentuvat tarvittavat palvelut, jotta sinä voit keskittyä liiketoimintaasi. Yritysverkkopalveluiden avulla usean toimipisteen lähiverkot voidaan yhdistää toimintavarmaksi ja tietoturvalliseksi kokonaisuudeksi, joihin on lisäksi mahdollista liittää turvallinen etäyhteysratkaisu.

Asiantuntijoidemme avulla saat aina tarpeisiisi sopivan paketin, olipa kyseessä yrityksesi nettiliittymä tai oma lähiverkko.