Asunnonostajia kiinnostaa vakaa nettiyhteys, kertoo kiinteistönvälittäjä – “Valokuitu vauhdittaa asunnon myyntiä”

Kotona työskentelevien ja digitaalisia palveluja päivittäin käyttävien määrä on kasvanut huimasti viime vuosien aikana. Trendi on nostanut tehokkaan nettiyhteyden yhdeksi kysytyimmistä ominaisuuksista asuntokaupoilla Kainuussa ja Pohjois-Savossa.

Kajaanin ja Sotkamon Kiinteistömaailman yrittäjä ja kiinteistönvälittäjä Isa Kihlström-Liuski kertoo, että jopa kahdeksan kymmenestä uuden asunnon ostoa harkitsevista kysyy nopeaa ja vakaata nettiyhteyttä.

– Etätyöskentely ja harrastukset, kuten verkkopelaaminen, vaativat erinomaisia nettiyhteyksiä, mikä tekee valokuituliittymästä halutun ominaisuuden, Kihlström-Liuski luonnehtii.

Kihlström-Liuskin mukaan valokuituyhteyden olemassaolo voi nopeuttaa asunnon myyntiprosessia huomattavasti. Toisinaan se on jopa asunnon myyntiä edistävä kriittinen tekijä.

– Esimerkiksi yksi asiakkaani etsi nimenomaan kaupunkiasuntoa, jossa on vahva nettiyhteys etätyöntekoa varten. Muut asunnon ominaisuudet olivat hänelle toissijaisia, mikä korosti valokuidun merkitystä, Kihlström-Liuski kertoo.

Valokuitu voi lyhentää asunnon myyntiaikaa

Asunnon myyntiä suunnitteleville omakotirakentajille ja -asujille Kihlström-Liuski suosittelee valokuituliittymän hankkimista, jos se vain on mahdollista.

– Se on sijoitus, joka ei välttämättä nosta asunnon hintaa suoraan sen enempää kuin pieni pintaremontti, mutta valokuitu lisää kohteen houkuttelevuutta ja voi lyhentää myyntiaikaa, Kihlström-Liuski toteaa.

Kainuussa ja Ylä-Savossa, missä valokuituverkon kattavuus ei vielä ole täydellinen, valokuidun saatavuus voi olla merkittävä myyntivaltti. Kaisanetin valokuituverkko tavoittaa nyt merkittävän osan kotitalouksia Kainuun ja Ylä-Savon alueella. Tämän vuoden aikana verkon rakentaminen jatkuu ja tuo laadukkaat tietoverkkoyhteydet yli 8 000 uuden kotitalouden saataville.

– Alueilla, joilla valokuitu on saatavilla varsinkin uudehkot ja hyväkuntoiset asunnot myydään nopeammin. Nykyaikaisuus on kaiken kaikkiaan valtti kohteissa sekä kaupungissa että maaseudulla, Kihlström-Liuski summaa.

Nopeaa nettiyhteyttä arvostetaan asuntokaupoilla

Kihlström-Liuski painottaa, että varman ja nopean nettiyhteyden, kuten valokuidun, merkitys on kasvanut jatkuvasti, ja se mielletään jo osaksi modernia talotekniikkaa. Siksi siihen kannattaisi satsata, vaikka se ei itselle tunnu välttämättömältä ominaisuudelta.

– Suosittelen valokuituliittymän hankkimista asiaa pohtiville asiakkaille, jos se suinkin on mahdollista. Uuden asukkaan näkökulmasta se voi olla äärettömän tärkeä ominaisuus, Kihlström-Liuski painottaa.

– Kannattaa kuulostella, koska valokuitua rakennetaan omalle alueelle ja tehdä päivityksiä kiinteistöön tai ottaa huomioon nettiliittymäasiat jo uuden kodin rakennusvaiheessa. Valokuituun liittyminen voi olla silloin edullisempaa kuin jälkikäteen, yleensä vain muutamia satasia, Kihlström-Liuski vinkkaa.

Asunnonostajien lisääntynyt tietoisuus nettiyhteyksien laatueroista, valokuidun ylivertaisista ominaisuuksista ja kiinnostus nopeisiin nettiyhteyksiin osoittavat, että valokuitu on tullut jäädäkseen ja sen arvostus todennäköisesti vain kasvaa tulevaisuudessa. 

– Kyllä valokuituliittymän hankkimalla voi mielestäni vahvistaa sitä, että kiinteistö pysyy asuntokauppatilanteissa kilpailukykyisenä nyt ja tulevaisuudessa, Kihlström-Liuski arvioi.

Lisätietoja aiheesta antavat:
Isa Kihlström-Liuski, Kiinteistömaailma Kajaani ja Sotkamo
Yrittäjä, Kiinteistönvälittäjä LKV
isa.kihlstrom-liuski@kiinteistomaailma.fi
040 187 3997

Petri Kilpeläinen, Kaisanet Oy
Johtaja, investointiohjelma
petri.kilpelainen@kaisanet.fi
044 734 4561