Valokuidun rakentamiskausi on käynnistynyt

Kaisanet jatkaa valokuituverkon rakentamista vuoden 2023 aikana usealle alueelle Kajaanissa, Sotkamossa, Suomussalmella, Paltamossa, Iisalmessa, Lapinlahdella, Kiuruvedellä ja Vieremällä. Kaisanetin valokuitu tulee tavoittamaan yli 13 000 uutta käyttäjää Kainuun ja Ylä-Savon alueilta.

”Valokuitu on nopean ja vakaan tiedonsiirron takaava kiinteä internetyhteys. Valokuitu mahdollistaa käyttäjille tulevaisuuteen suuntautuneen yhteyden, joka pystyy vastaamaan yhä kasvaviin tiedonsiirron tarpeisiin” kertoo Kaisanetin toimitusjohtaja Jani Moilanen.

Tuleva rakennuskausi on ensimmäinen Kaisanetin investointiohjelman käynnistyttyä toden teolla viime vuoden loppupuolella. Maarakennus- ja asennustöitä tehdään yhdessä kumppaneiden Efficient Network Partner Oy:n (ENP) ja Eltel Networks Oy:n kanssa. Kumppaniyhteistyön avulla valokuiturakentaminen onnistuu samanaikaisesti monelle alueelle ja valokuituyhteydet saadaan toimitettua yhä useammalle asiakkaalle rakentamiskauden aikana. Tulevina vuosina aktiivinen rakentaminen Kainuun ja Ylä-Savon alueella jatkuu ja tulevien päätettyjen rakentamisalueiden kotitalouksia on jo lähestytty.

Maarakennustyöt on päästy jo aloittamaan Iisalmen Paloinen-Rohmula alueella. Kainuussa maarakennustyöt aloitetaan toukokuussa Kajaanin Hetteenmäen, Huuhkajanvaara sekä Lohtajan alueilta ja Sotkamossa Siltasaaren ja keskustan pohjoisosasta. Kajaanin Huuhkajanvaaran alueella on jo tehty niin sanottuja kylmäasennuksia, joissa kiinteistöihin tarvittavat laitteet asennetaan valmiiksi odottamaan kuidun liittämistä. Valokuidun rakentaminen ja käyttöönottojen asennukset etenevät porrastetusti ja ajankohtaisen aikataulun voi tarkastaa rakentamisalueiden tiedoista.

Oman valokuituliittymän tilaaminen on mahdollista aina siihen asti, että kaivinkone on tullut alueelle ja kaivuutyöt on aloitettu. ”Asiakkaalle valokuituliittymän hinta on aina edullisin silloin, kun alueen suunnittelu ja rakentaminen on käynnissä. Liittyminen valokuituverkkoon on totta kai mahdollista myös jälkeen päin, mutta kustannukset ovat silloin suuremmat ja liittymää voi joutua odottamaan pitkäänkin” toteaa Moilanen.


Valokuidun rakentamisen tiedotteet

Miten rakentaminen etenee juuri sinun paikkakunnallasi? Olemme koonneet kaikki valokuidun rakentamisen tiedotteet yhteen paikkaan. Kurkkaa täältä, milloin maanrakennus- tai teletyöt alkavat sinun kadullasi.

Heräsikö kysymyksiä valokuidusta?

Kurkkaa usein kysytyt kysymykset, onko joku muu paininut jo samojen kysymysten äärellä.

Jos kysymykseesi ei löydy suoraan vastausta UKK osiosta, voit jättää meille myös kysymyksen suoraan yhteystietolomakkeen kautta. Päivitämme uusia usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia aktiivisesti sivuillemme.