Valokuidulla suuri digiloikka, pieni hiilijalanjälki

Huippunopea valokuituyhteys tuo palvelut ekologisesti lähelle ihmistä ja tukee energiatehokkaiden ratkaisujen rakentamista. Valokuitunetti on jopa 13 kertaa energiatehokkaampi kuin mobiilinetti.

Välittäminen on yksi Kaisanetin toimintaa ohjaavista arvoista. Se tarkoittaa meille välittämistä ja huolenpitoa työyhteisömme jäsenistä, asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja ympäristöstämme. Tämän vuoksi on ilo huomata, että vuosien työ valokuituverkon rakentamissa on ollut tutkitusti myös pitkäjänteistä työtä energiatehokkuuden puolesta.

Finnet-liiton Suomi tarvitsee kuitua -hankkeessa on selvitetty mobiiliverkon ja valokuituverkon energian tarvetta. Tutkimukset* osoittavat, että pelkkä mobiilitekniikalla toteutettu verkko kuluttaa jopa 13 kertaa enemmän energiaa kuin valokuituverkko. Lisäksi siirrettyyn datamäärään suhteutettuna valokuituverkko on satoja kertoja energiatehokkaampi kuin mobiiliverkko, koska kuituverkossa voidaan siirtää isojakin tiedostoja nopeasti.

Kodissa tai toimistossa valokuituliittymä on ominaisuuksiltaan huomattavasti mobiililiittymää tehokkaampi, toimintavarmempi eikä mene tukkoon, vaikka kaikki naapuritkin sen ottaisivat. Jotta kuituyhteys on laadukas myös langattomasti, on tärkeää varmistaa, että kotona tai työpaikalla on kuituyhteyden päässä moderni WLAN-yhteys (wifi).

Valokuitu mahdollistaa sujuvan etätyön

Etätöissä täytyy työvälineiden ja verkkoyhteyden olla kunnossa. Luotettavan valokuituyhteyden ansiosta videopalaverit sujuvat pätkimättä, minkä lisäksi valokuituyhteyden tiedonsiirtokyvyn luotettavuus ja nopeus on muihin teknologioihin verrattuna ylivoimainen. Jos halutaan sujuvaa ja tuottavaa etätyöntekoa, niin valokuidulle ei ole vaihtoehtoa. Valokuitu on vakain, energiatehokkain ja luotettavin yhteys.

Kun huippunopean ja toimintavarman valokuituyhteyden makuun on päässyt, ei siitä halua enää luopua. Näin todistaa myös tutkimuksemme**. Vain murto-osa valokuitua käyttävistä olisikin enää valmiita luopumaan valokuituyhteyksistään. Luotettavasti toimiva tietoliikenneyhteys on kaiken a ja o.

Kaikki tarvitsevan energiatehokkaan valokuidun

Valokuitu on luotettava netti kaikkiin tarpeisiin. Se kestää yskimättä koko perheen nettikäytön eri laitteilla. Pelaat, katsot sisältöjä, surffaat, asioit tai vaikkapa työskentelet kotona – valokuitu mahdollistaa pätkimättömän yhteyden, eikä sinun tarvitse jakaa sitä alueen muiden käyttäjien kanssa. Kaiken lisäksi se on energiatehokas vaihtoehto, jolla pienennät hiilijalanjälkeäsi.

Haluatko päästä valokuituonnellisten joukkoon?

Postinumerohaulla voit nopeasti tarkistaa tarjoavatko Finnet-ryhmän toimijat alueellasi kuitua.

LÄHTEET:

*Rise Research Institutes of Sweden 

**Finnet-liiton Suomi tarvitsee kuitua -hanke teetti Kantarilla tutkimuksen valokuidusta ja verkkoyhteyksistä maaliskuussa 2021. Kohderyhmänä olivat 15–79-vuotiaat suomalaiset. Vastaajia kyselyssä oli 1050.