Uutta kasvua yhdessä tekemällä

Kaisanet ja Metsänhoitoyhdistys Savotta lahjoittavat peruskoulun ja lukion päättäville kuusen taimet päättäjäisjuhlissa 5.6.2021. Taimen avulla halutaan kannustaa nuoria kiinnostumaan metsänhoidosta ja metsänomistajuudesta, ja toisaalta myös luomaan juuret kotipaikkakunnalleen sekä luomaan itselleen muiston, joka säilyy.

”Haluamme olla mukana ilmastotyössä ja olemme pohtineet, miten voisimme lähestyä asiaa yhteisöllisesti ja konkreettisesti. Kun ajatus puun taimen lahjoittamisesta nuorille tuli meidän työntekijältämme, innostuimme siitä heti. Taimien lahjoittaminen ja niiden istuttaminen kotikonnuille tuntuu meille luontevalta tavalta tehdä hyvää yhdessä. Toivomme, että tämä saa hyvän vastaanoton ja voimme jatkossakin olla mukana vastaavassa yhteistyössä laajemminkin meidän toiminta-alueellamme”, kertoo Kaisanetin toimitusjohtaja Jani Moilanen.

”Savotta tekee vuosittain miljoonia ympäristötekoja yhdessä metsänomistajien kanssa. Istutamme joka kevät yli 3,5 miljoonaa puuntainta ja on hienoa, että nuoret voivat olla osa tätä kaikille tärkeää ilmastotekoa” iloitsee Savotan johtaja Ari Ruotsalainen.

Yhteisenä toiveena on, että nuori istuttaa taimen jonnekin itselle tärkeään paikkaan, jotta voi seurata taimen kasvua puuksi. Mikäli taimelle ei löydy itseltä sopivaa paikkaa, Sonkajärvellä on osoitettu paikka kirjaston vierestä, kuusiaidan jatkeeksi osoitteessa Rutakontie 21, mihin taimen voi käydä istuttamassa.

Kaisanet ja Savotta lahjoittavat taimet oppilaille pusseissa, jotka ovat kanssaopiskelijoiden tekemiä ja mukaan laitetaan omatekemät onnentoivotukset sekä ohje taimen istuttamista varten.

Lisätietoja: Merja Väisänen-Räty, rehtori

Tässä taimien pussiin menevä teksti:

”Tällä taimella haluamme sinun muistavan tämän ikimuistoisen päivän.

Toivomme, että istutat sen jonnekin juuri sinulle tärkeään paikkaan, jotta voit seurata sen kasvua ja voit täällä asuessasi, tai täällä vieraillessasi muistella nuoruuttasi.  Samalla autat omalla  panoksellasi meille kaikille tärkeää ilmastoasiaa.  

Muistathan, että ennen eläkeikääsi kuusi kasvaa kuvan kuusen mukaiseen kokoon ja sen leveys avoimella paikalla voi olla jopa 10 metriä. Tämä on hyvä huomioida jos istutatte taimia ystävienne kanssa vaikka pieneksi metsiköksi. Mikäli sinulla ei ole taimelle paikkaa, niin voit istuttaa taimen kirjaston vieressä olevan kuusiaidan jatkeeksi. Osoite  Rutakontie  21.

Terveisin ja onnentoivotuksin,
Koulun oppilaat, opettajat ja muu henkilökunta
Kaisanet, paikallinen tietoliikennepalveluja tuottava yritys
Metsänhoitoyhdistys Savotta, paikallinen metsäpalvelu- ja asiantuntijayhdistys”