Tarjoamme pian laajakaistapalveluita GlobalConnectin asiakkaille

Kaisanet aloittaa yhteistyön GlobalConnectin kanssa ja tulee tarjoamaan laajakaistapalveluita jatkossa myös GlobalConnectin valokuituverkon asiakkaille. Palvelut tulevat pian asiakkaiden saataville valikoiduilla alueilla eri puolilla Suomea, Kaisanetin oman toimialueen ulkopuolella.

Kaisanetin toimitusjohtajan Jani Moilasen mukaan GlobalConnectin avoimen verkon palvelumalli soveltuu luontevasti Kaisanetin palveluiden saatavuuden laajentamiseen.

–Kaisanet rakentaa edelleen omaa kuituverkkoa kattavasti toimialueelleen Kainuuseen ja Ylä-Savoon. GlobalConnectin kautta mahdollistetaan Kaisanetin toimintavarmat ja kattavat palvelut laajemmalle maantieteelliselle alueelle. Alueellisen digitaalisen saavutettavuuden kannalta on tärkeää saada kiinteät verkkoyhteydet kattavasti koko maahan, ja GlobalConnect tukee hyvin tätä ajatusta oman verkkorakentamisen rinnalla, Moilanen jatkaa.

Kaisanet aloittaa ensimmäisenä suomalaisena palveluntarjoajana GlobalConnectin verkossa. GlobalConnect on avannut valokuituverkkonsa Suomessa parantaakseen suomalaisten kuluttajien mahdollisuuksia valita itselleen parhaiten sopiva palveluntarjoaja.

–Kaisanetin liittyminen valokuituverkkoomme on askel eteenpäin vahvistaessamme pitkän aikavälin tavoitteitamme tarjota asiakkaillemme laaja valikoima eri operaattoreita, kommentoi GlobalConnect Oy:n toimitusjohtaja Helena Bergstrand.

Tietoja GlobalConnectista

GlobalConnect on yksi Pohjoismaiden johtavista digitaalisen infrastruktuurin ja tietoliikennepalvelujen tarjoajista. Se hallinnoi Pohjois-Euroopan suurinta kuituverkkoa, jonka kautta kulkee yli 50 % Pohjoismaihin tulevasta ja sieltä lähtevästä datasta. GlobalConnect tarjoaa kuitupohjaisia laajakaistapalveluja yli 830 000 kuluttajalle ja päästä päähän -yhteysratkaisuja 30 000 yritysasiakkaalle 215 000 kilometrin pituisen kuituverkkonsa kautta Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa ja Suomessa. GlobalConnect työllistää noin 2 000 ihmistä ja sen liikevaihto vuonna 2023 oli 652 miljoonaa euroa.