Suomussalmen vuokra-asuntojen valokuidun rakentaminen on loppusuoralla

Valokuidun rakentaminen Suomusalmen Vuokratalojen vuokra-asuntoihin on loppusuoralla, ja useita valokuituyhteyksiä on jo kytketty asukkaille käyttöön. Kaisanet Oy, Kiinteistö Oy Suomussalmen Vuokratalot ja Suomussalmen kunta sopivat keväällä kuituverkon rakentamisesta Suomussalmella. Käytännössä tämä tarkoittaa nettiyhteyksiä ja yli 30 tv-kanavan kaapelitelevisiopalveluita yli viiteensataan vuokra-asuntoon.

”Hyvät nettiyhteydet ovat tarpeen, kun yhä enemmän tehdään kotoa käsin etätöitä tai opiskellaan”, kertoo Kiinteistö Oy Suomussalmen Vuokratalojen toimitusjohtaja Leena Kela. Tarpeet nopeille nettiyhteyksille kasvavat jatkuvasti, ja myös vuokra-asujat kaipaavat luotettavia ja varmoja yhteyksiä koteihinsa. Jatkossa Suomussalmen Vuokratalojen vuokra-asuntojen asukkaat saavat nauttia hyvistä nettiyhteyksistä, sillä vuokra-asuntojen varustaminen nopeilla valokuituyhteyksillä on paraikaa käynnissä.


’’Asennusten näkökulmasta homma on sujunut pienen alkuvaiheen kangertelun jälkeen oikein hyvin’’, kertoo asentaja Mikko Huotari. ’’Alussa ilmenneet pienet haasteet onnistuttiin ratkaisemaan nopeasti ja työt päästiin aloittamaan suunniteltuna ajankohtana haasteista huolimatta’’, Huotari lisää.


Huotarin mukaan vuokra-asuntojen kuituverkot ovat rakentuneet tasaista tahtia: ’’Työt valmistuivat yllättävän nopeasti; teimme käyttöönottovalmiit kohteet ensimmäisen viikon aikana huoneistojen kytkentää vaille valmiiksi. Lähes kaikkiin taloista on laiteasennukset tehty ja yli puolet vuokratalojen huoneistoista on kytketty jo käyttöön.’’ Vuoden loppuun mennessä loputkin liittymät saadaan käyttöön.


Asiakkaat, joille kuituyhteydet on jo ehditty kytkeä ovat olleet todella tyytyväisiä yhteyden toimivuuteen. ’’Aiemmin monet olivat mokkulan takana ja yhteydet ovat kuulemma toimineet miten sattuu’’, kertoo Huotari.

Valokuidun hyödyt vuokra-asunnoissa
  • Valokuitu tarjoaa luotettavan ja vakaan yhteyden, jonka nopeus on aina huippuluokkaa. Naapureiden netinkäyttö tai sään vaihtelut eivät vaikuta yhteyksiin.
  • Valokuitu on ylivoimainen nopeudeltaan ja tiedon määrän käsittelykyvyltään. Kaistaa riittää, vaikka koko perheelle yhtä aikaa; nettipelaaminen ja etätyöt eivät häiritse toisiaan.
  • Verkkoyhteyttä vaativien laitteiden ja kodinkoneiden toimivuus nyt ja tulevaisuudessa on taattu kuituyhteyksillä.
  • Valokuitu lisää vuokra-asuntojen kiinnostavuutta vuokramarkkinoilla.
  • Valokuitu mahdollistaa myös häiriöttömät televisiopalvelut.