Office 365 toimiston elämää helpottamassa

Microsoftin Office 365 -palvelu on ollut markkinoilla nyt muutaman vuoden, ja yhä useampi alkaa siirtyä toimisto- ja viestintäohjelmissa kohti pilvipalveluita. Mikä tekee pilvipalvelusta kätevän verrattuna perinteiseen? Keräsimme tärkeimmät yhteen.

Nopeasti käyttöön

O365:n ohjelmistot ovat käytössä verkossa, joten O365-palvelun saa käyttöönsä saman tien, kun tilaus on käsitelty. Tarvittaessa saat palvelupaketista riippuen myös työpöytäohjelmat käyttöösi. On hyvä huomioida, että jos haluat siirtää sähköpostejasi ja tiedostoja omalta tai palveluntarjoajan palvelimelta O365:een, tämä vaatii jonkin verran työtä ja aikaa.

Tee töitä missä tahansa

O365-palvelu mahdollistaa etätyön tekemisen paremmin kuin koskaan. Voit työskennellä missä tahansa, niin pitkään kun sinulla on käytössäsi internetyhteys. Pilvipalveluna O365 pystyy tarjoamaan pääsyn sähköposteihin, tiedostoihin ja Officen toimisto-ohjelmiin mistä tahansa.

Päivittyvyys

Microsoft päivittää Office-ohjelmistoja tiheästi, mutta Office 365:n käyttäjillä on käytössään aina tuoreimmat versiot ohjelmistoista. Näin saat kaikki uudet ja kätevät toiminnot käyttöösi saman tien.

Tee yhteistyötä helposti

Jos tykkäät tehdä tiimityötä, helpottaa O365 elämääsi huomattavasti. Tiedostojen jakaminen onnistuu sähköpostin välityksellä linkkeinä (ei enää liitetiedostojen lähettämistä). Nyt myös useampi henkilö voi muokata dokumentteja, esityksiä tai taulukoita samanaikaisesti.

Tietoturva

Monesti ajatellaan, että pilvipalveluiden käytössä on tietoturvariskejä. Käytännön tasolla pilvipalvelut ovat kuitenkin yhtä turvallisia kuin fyysisesti yrityksen tiloissa olevat laitteet. Riskit ovat toki vähän erilaisia, mutta suurin uhka löytyy aina itse käyttäjästä. O365 tarjoaa monia turvaominaisuuksia, joilla yrityksen tietoturva ylläpitäminen onnistuu hyvin. Palvelusta löytyy ominaisuuksia mm. tiedon menettämisen estämiseen, mobiililaitteiden hallintaan, salattuihin sähköposteihin. Myös O365:n jatkuva päivittyvyys poistaa tunnettuja tietoturvauhkia pois päiväjärjestyksestä.

Kuukausimaksullinen palvelu

Pienet yritykset arvostavat sitä, että O365 on kuukausimaksullinen palvelu, jota veloitetaan käyttäjäkohtaisesti. Tämän vuoksi yrityksen ei tarvitse tehdä suuria alkuinvestointeja ohjelmistoihin.