Miksi valitsimme valokuidun?

Uudisrakennuksessa valokuitu on yleisin yhteysvalinta, jos valokuituverkko on saatavilla asuinalueelle. Rakennuskustannuksiltaan se on edullisin silloin, kun koko asuinalue ottaa sen yhtä aikaa. Valokuitu saadaan helposti myös vanhempiin rakennuksiin ja kustannukset ovat silloinkin kohtuulliset, joskaan kustannuksia ei voida jakaa sähkö- tai vesiliittymien kaivauksien kesken kuten uudisrakennuksessa voidaan. 

Valokuitu tuli Kajaanin Kirkkoaholle vuonna 2015, taajaman ulkopuolelle. ”Kirkkoahon kylätalolla, entisellä koululla, Kaisanet järjesti pari valokuituiltaa, joissa kerrottiin valokuidun tuomisesta kiinteistöön, huippunopean netin eduista ja saatavilla olevista tv-palveluista”, kertoo nyt viisi vuotta valokuidun tuomista eduista nauttinut Niilo Elfving. Hän valitsi valokuidun, jotta saisi toimivan tv-kuvan ja nopean netin.

Toimiva tv-kuva ja nopea netti

Asuinalueet sijoittuvat hyvin mäkiseen maastoon. Tv-lähetinasemat ovat Pöllyvaarassa ja Vuokatissa. Riippuen siitä, missä kohtaa Kirkkoaho-Pärsänsuota talo sijaitsee, tulee tv-signaali Pöllyvaarasta tai Vuokatista. Mäet estävät joissakin kohdin signaalin läpipääsyn lähimmästä mastosta, joka on Pöllyvaarassa. Vuokatin mastosta onkin jo pidempi matka ja matkalla voi olla paljon esteitä.

”Pahimmat esteet tulivat säästä. Tuulinen tai kovin sateinen sää aiheutti häiriöitä tv-kuvassa. Valokuidun tarjoaman kaapeli-tv-palvelun ansiosta tv-kuva näkyy häiriöttä säällä kuin säällä”, toteaa Niilo Elfving. 

Kattavat palvelut

Valokuitutalouteen voidaan valita tv-palveluksi KAISA TV tai kaapeli-tv. KAISA TV on tarjolla vain valokuituyhteyksillä. Täällä voit tutustua KAISA TV -palveluun. Kaapeli-tv-palvelut ovat saatavilla kaapeli- ja valokuitutalouksiin. Kaapeli-tv-palveluihin voit tutustua täällä.

Valokuituyhteyden nopeuden ja KAISA TV-palvelun avulla voit katsella tv-ohjelmia, sarjoja ja elokuvia silloin kun sinulla itsellä on siihen aikaa. Lisäksi KAISA TV-palvelu tuo peruskanavatkin katseltavaksesi teräväpiirtona. Tarjolla on kattava valikoima ilmais- ja maksu-tv-kanavia sekä suoratoistopalveluja.

Oma valokuitu

Kirkkoaho-Pärsänsuon alueella on mobiilioperaattorien katvealueita, joten alueella eivät toimi kaikkien operaattoreiden yhteydet. Valokuidulla yhteysongelmat poistuvat, koska valokuituyhteyttä käyttäen saadaan netti- ja puheluyhteydet toimintavarmoiksi. 

Osa valokuituun päätyvistä talouksista päätyy valokuituun puhtaasti kapasiteetin lisäyssyistä. Mobiiliyhteyksien kautta ei ole tarjolla jakamatonta kapasiteettia. Valokuitua ei  myöskään joudu jakamaan muiden kanssa, vaan yhteys on pelkästään sinun. Kun netillä on monta käyttäjää, tarvitset enemmän kaistaa. Kun kaistaa tarvitaan koko kodin kaikkien käyttäjien tarpeisiin, on valokuitu paras valinta.

Valokuitu on paras valinta nyt, ja tulevaisuudessa

Kapasiteetin lisäys mahdollistaa myös usean laitteen yhteiskäytön samassa verkossa. Älykoti esimerkiksi tarvitsee kapasiteettia toimiakseen, koska
kaikki älykodin laitteet käyttävät samaa nettiä kuin suoratoistopalvelut, nettisurffailu ja etätyöt. Valokuidulla voidaan varmistaa, että tulevaisuudessakin kaista riittää ja kasvaviin tarpeisiin valokuitu on juuri oikea; Kaisanetiltä saa jo gigasiakin nettiyhteyksiä.

Lisää valokuidusta sivuiltamme tai soita arkisin klo 8-17 asiakaspalvelumme maksuttomaan numeroon 0800 391 234.