Metallityö Vainio yhtiöt hyödyntävät monia Kaisanetin palveluita

Tuotannon digitalisoituminen ja älykäs tuotantotekniikka vaativat tuekseen kehittyneitä ja ehdottoman turvallisia tietojärjestelmäratkaisuja, Metallityö Vainio yhtiöiden toimitusjohtaja Tommi Lähteinen ja hallituksen puheenjohtaja Vesa Vainio toteavat viimeisimmän laiteinvestoinnin äärellä.

Vesa ja Pekka Vainio perustivat Iisalmeen vuonna 1992 konepajan, josta on muodostunut vuosien saatossa merkittävä iisalmelainen metallialan palveluja tuottava yhtymä: Metallityö Vainio yhtiöt. Tämä Metallityö Vainio Oy:n ja Ysako Oy:n muodostama yhtymä työllistää yhteensä noin 70 henkeä kolmessa Parkatin alueella sijaitsevassa tehtaassa. Yhtymä toimii tunnettujen kotimaisten vientiyritysten sopimusvalmistajana, kone- ja laitevalmistuksen sekä prosessiteollisuuden parissa.

Kaisanet on palvellut yhtymää yli kymmenen vuotta ja vuodesta 2012 lähtien myös valokuitupalveluiden tuottajana. Parin viimeisen vuoden aikana yhtymän kolmen tehtaan välillä on ollut Kaisanetin toimittama ja ylläpitämä langaton verkko, joten työntekijät voivat toimia yhtymän verkossa kaikissa työpisteissä langattomasti tai langallisesti, omassa infrassa.

”Metallityö Vainio yhtiöillä on käytössään laaja valikoima Kaisanetin palveluita; palvelimista varmistuksiin sekä yhteyksiin, tietoturvasta ohjelmistojen hallintaan, käyttötuesta hälytyspalveluihin sekä kameravalvonnasta infotelevisioihin, unohtamatta turvasähköpostipalveluita”, kertoo toimitusjohtaja Tommi Lähteinen.

Lähteisen mukaan yhtymälle on tärkeää, että kaikki tarvittavat palvelut löytyvät saman katon alta ja ne on siten mahdollista keskittää sekä kehittää yritykselle sopivaksi.

Kaisanetin suurimmat edut Lähteisen mukaan ovat paikallisuus, perusinfra – palvelimet ja asiakkuuden hoitotapa. Asiakkuuden hoitotavassa Lähteisen mukaan on tärkeintä säännölliset tapaamiset, uusien palvelujen esille tuominen, tietoturvan ajantasaisuus – omien ja asiakkaiden tietojen ehdoton salaus salassapito ja suojaus on a ja o – sekä taloudellisuus, koska palveluiden tarvetta tarkastellaan säännöllisesti. Tommi Lähteinen kokee Kaisanetin palveluiden henkilöityvän Miska Kinnuseen, hänen hoitaessa asiakkuutta. Miska on valmistautunut hyvin tapaamisiin ja asenteeltaan positiivinen sekä asioita eteenpäin vievä.

Lähteinen toivoo Kaisanetin kehittävän tulevaisuudessa pilvipohjaisia palveluita vastaamaan paremmin heidän yrityksensä tiedonjaon tarpeita sekä varmistamaan digitaalinen edelläkävijyys myös tulevaisuudessa. Palvelu sakkaa, jos ei osaamista löydy palveluiden tuottajalta ja samalla voi tulla vikoja itse käytettävään palveluun. Pilvipohjaiset palvelut; ohjelmistojen hallinta mobiilisti myös tien päältä, hybridijärjestelmien käyttömahdollisuudet; tiedostojen ja tietojen jakaminen.

Yhteistyöltä tulevaisuudessa Lähteinen toivoo, että palvelut pysyisivät samalla tasolla, vaikka ihmiset niiden takana vaihtuisivatkin.