Kuituverkolla nopeat yhteydet suomussalmelaisille yrityksille

Kaisanet Oy, Kiinteistö Oy Suomussalmen Vuokratalot ja Suomussalmen kunta sopivat viime vuonna kuituverkon rakentamisesta Suomussalmella. Keväällä 2022 jatkuva valokuidun rakentamisprojekti mahdollistaa kuluttajien lisäksi alueen yrityksille tilaisuuden hankkia vakaa ja nopea internetyhteys.

Yksityisasujien ja vuokra-asuntojen lisäksi myös suomussalmelaiset yritykset ovat innostuneet valokuidusta. Suomussalmelaiset yritykset hyötyvätkin nopeasta ja turvallisesta nettiyhteydestä monin eri tavoin. ”Valmistuva kiinteä valokuituverkko tarjoaa yrityksemme verkkoliiketoiminnalle nopean ja vakaan verkkoyhteyden, joka turvaa nykyisen liiketoimintamme sekä mahdollisuuden kehittää verkkoliiketoimintaamme entisestään”, kertoo paikallinen yrittäjä Ari Manninen, joka hankki ensimmäisten joukossa valokuituyhteyden yrityksensä käyttöön.

Yhä useamman yrityksen liiketoiminta nojaa vakaaseen internetyhteyteen. Monet toiminnot ja laitteet ovat nettiyhteyksien varassa, jolloin yhteyksiltä vaaditaan erityisen paljon luotettavuutta ja nopeutta. ”Yrityksemme verkkoliiketoiminta kattaa tuotteidemme myymisen eli varsinaisen verkkokaupan lisäksi myös prosessit tämän kaiken takana, kuten tuotetiedon ja -suunnittelun, markkinoinnin, sosiaalisen median, maksamisen, jakelukanavat, asiakaspalvelun, taloushallinnon sekä tuotteiden prosessoinnin suoraan verkkokaupan hallinnasta painokoneillemme. Näin ollen toimiva ja vakaa nettiyhteys on yrityksemme kivijalka”, Manninen kertoo.

TOIMIVA, LUOTETTAVA JA NOPEA YHTEYS ON YRITYKSILLE ELINEHTO

Toimivan nettiyhteyden tärkeys on korostunut viime vuosina kaikentyyppisessä liiketoiminnassa. Kriittisin rooli verkkoyhteyksillä on teollisuudessa, jossa tuotannon täytyy pyöriä 24/7, mutta myös esimerkiksi kaupan alalla ja ravintoloissa. Myymälän, kahvilan tai ravintolan kassa saattaa olla täysin riippuvainen nettiyhteydestä pilvessä toimivaan kassaohjelmaan eli myyntiä ei voi tehdä ollenkaan, jos nettiyhteys ei toimi.

Myös toimistoilla työnteko takkuaa, jos yhteydet toimivat vaihtelevasti. Esimerkiksi mobiililiittymien yhteysnopeus vaihtelee suuresti paikallisen tukiasema-alueen verkon kuormituksen, sääolosuhteiden ja sijainnin mukaan. Tasalaatuisien yhteyksien kannalta valokuitu on ehdottomasti paras ratkaisu – se ei ruuhkaudu vilkkaimpaan katseluaikaan ja sen toimivuus ei ole riippuvainen säästä ja sijainnista. Valokuitu takaa, että yritysten nettiyhteyksien varassa olevat toiminnot ja laitteet toimivat vakaasti ja että työnteko luistaa. Videopalaverit, striimaus sekä suurien tiedostojen lähettäminen ja vastaanottaminen sujuvat mutkattomasti, kun kaistaa on riittävästi.

SUOMUSSALMELAINEN, JÄITKÖ VIELÄ ILMAN VALOKUITUA?

Vielä ehdit hankkia Kaisanetin valokuidun yrityksellesi tai kotiisi! Valokuidun rakentamistyöt jatkuvat Suomussalmella keväällä 2022. Kysy valokuidun saatavuudesta asiakaspalvelustamme 0800 391 234 tai asiakaspalvelu@kaisanet.fi.