Koko kodin kattava reititinjärjestelmä

Reitittimen sijainti vaikuttaa oleellisesti siihen, kattaako langaton verkko koko kodin. Jos kodin verkon kantaman kanssa on ongelmia, sitä voidaan laajentaa esimerkiksi lisäreitittimellä. Tämä ratkaisu ei kuitenkaan takaa ”saumatonta” verkkoa.

Jos kodin langattoman verkon kanssa on ongelmia reitittimen sijainnista riippumatta, suositellaan usein lisäreitittimiä hankittavaksi. Lisäreitittimet voivat olla riittävä ratkaisu ongelmaan, etenkin jos verkkoa tarvitsevat laitteet pysyvät kotona aina paikallaan. Uuden reitittimen lisääminen verkkoon kuitenkin toimii usein niin, että se luo ”uuden” langattoman verkon, johon pitää yhdistää manuaalisesti uudestaan. 

Kuvittele seuraava tilanne: Olet kotona aivan reitittimesi vieressä, ja puhelimesi on yhdistettynä langattomaan verkkoosi. Tässä vaiheessa ei ole vielä ongelmia yhteyden kanssa. Lähdet kulkemaan kauemmaksi reitittimestä kohti toista reititintä. Yhteys alkaa heiketä sitä mukaan, kun siirryt kauemmaksi verkon lähteestä. Voisi kuvitella, että yhteys alkaisi paranemaan, kun lähestyt toista reititintä, mutta asia ei kuitenkaan välttämättä ole näin. Mikäli puhelimesi yhteys alkuperäiseen reitittimeen ei katkea, puhelimesi ”keskustelee” edelleen sen kanssa, ja yhteys on huono ollessasi juuri ja juuri kantaman alueella. Tässä vaiheessa sinun tulisikin katkaista yhteys reitittimeen, ja yhdistää toiseen lähempänä olevaan verkkoon, parantaaksesi taas yhteyttä.

Langaton verkko, joka kattaa koko kotisi saumattomasti, vaivattomasti ja turvallisesti.

TP-Link Deco M5 on esimerkki reititinjärjestelmästä, joka hyödyntää ns. Mesh-verkkoa. Varmasti käytännönläheisimpänä hyötynä edellä mainittuihin vahvistimiin verrattuna on verkon saumattomuus. Deco M5 -laitteella luot kotiisi langattoman verkon, joka kolmella ”Decolla” kattaa valmistajan mukaan jopa yli 400m2 alueen. Decoja voi yhdistää samaan verkkoon halutessaan jopa 10. Saumaton verkko toimii siten, että laitteesi yhdistävät aina automaattisesti lähimpään Decoon ilman, että tiedonsiirto katkeaa välissä. Sen lisäksi kaikki Decot keskustelevat myös keskenään, eivätkä vain reitittimen kanssa. Tällöin laitteesi toimivat langattomasti aina parhaalla mahdollisella yhteydellä, paikasta riippumatta.

Deco M5 laitteen asennus tapahtuu älypuhelinsovelluksen avulla, ja hoituu monien arvostelujen mukaan alle puolessa tunnissa. Sovelluksen avulla voit lisäksi halutessasi asettaa verkkoosi esimerkiksi lapsilukkoasetuksia tai priorisoida tiettyjä laitteita. Lisäksi laitteeseen kuuluu myös kolmen vuoden TP-Link HomeCare -virustorjunta. Laitetta hankkiessa ei tarvitse miettiä sopiiko Deco M5 sisustukseen. Laitteen ulkonäköä voisi kuvailla tyylikkääksi ja moderniksi.

Lisätietoja TP-Link Deco M5 -laitteesta löydät myymälöistämme.