Kaisanettiläinen #7

Uratarinoissa esittelemme meidän henkilökuntaa eli Kaisanettiläisiä. Tällä kertaa esittelyssä on Esko Suomalainen. Esko on Kaisanetin kehitysjohtaja.

Kuka olet?
Esko Suomalainen

Mitä teet? Kajaani vai Iisalmi?
Olen nimikkeeltäni kehitysjohtaja ja vastaan tehtävässäni Liiketoiminnan tuki -yksiköstä, jonka vastuulla on tietohallinto-, tietoturva-, turvallisuus-, laatu- ja kehitystoiminnot. Johdan näitä toimintoja ja oma leipäpuu on siellä kehityksessä.

Kaikissa muissakin olen enemmän tai vähemmän mukana, ennen muuta vastuussa niistä. Työpisteeni on Kajaanissa, mutta olen myös Iisalmessa säännöllisesti. Yksikköni ihmisiä on molemmilla paikkakunnilla.

Miten olet päätynyt Kaisanetille töihin?
Siirryin KPO:lle ensiksi yrityskaupan myötä, ja sitten kun KPO ja IPY perustivat Kaisanetin, sitä myöten sitten Kaisanetin palvelukseen.

Mistä pidät työssäsi?
Työtehtäväni on varmaan firman vaihtelevin työtehtävä. Teen laidasta laitaan kaikennäköisiä asioita, ei ole kahta samanlaista työpäivää. Rutiineja on jonkin verran, mutta aika vähän loppujen lopulta.

Työtehtävät ovat suurilta osin sellaisia, joita ei ole aiemmin täällä tehty tai tutkittu. Siitä seuraa uteliaalle luonteelle hyvää hommaa, kun pääse perehtymään uusiin asioihin. Pitkän urani aikana olen jo tehnyt paljon erilaisia asioita, mutta firman kannalta monet niistä ovat uusia.

Mitä teet vapaa-ajalla?
Olen innokas kuntoilija, ja harrastan liikuntaa eri muodoissa tyyliin kuntosalia, juoksemista, hiihtoa, kuntonyrkkeilyä ja kössiä (squashia). Metsästän ja kalastan, luen paljon ja käyn elokuvissa sekä kuuntelen musiikkia.

Mitä et ehkä vielä tiennyt minusta?
Olen innokas metallimusiikin ystävä, se ei ehkä arkena päälle päin näy muutoin kuin solmioneulasta, joka on Metallican logo nimeltään NinjaStar. Kaksi ihmistä on ikinä huomannut solmioneulani: Helsingissä kadulla kävelijä huomasi ja sitten yhdessä palaverissa vieras huomasi solmioneulani ja osasi yhdistää sen lempibändiini. Metallica siis on ihan ykkösenä, sitten Rammstein, Deep Purple, Black Sabbath, Five Finger Death Punch. Kuuntelen siis enimmäkseen oldschool-metallia.

Kuudennen Kaisanettiläisen eli Eeron tarinaan pääset tutustumaan täällä.