Kaisanettiläinen #16

Uratarinoissa esittelemme meidän henkilökuntaa eli Kaisanettiläisiä. Tällä kertaa esittelyssä on Markku Karppanen.

Kuka olet?
Olen Markku Karppanen.

Mitä teet? Kajaani vai Iisalmi?
Olen tietoliikenneasiantuntija aluedataverkko -tiimissä Kajaanissa.

Työnkuvaani kuuluu pääasiassa yritysasiakkaidemme langattomien verkkoratkaisujen suunnittelua, rakentamista, ylläpitämistä ja viankorjausta. Eli aikalailla kaikkea, mitä verkon elinkaareen mahtuu mukaan. Osa työnkuvaani on myös wlan-palvelutuotannon alustan ylläpitäminen. Työhöni kuuluu lisäksi asiakaskäyntejä ja yritysmyyjien tukena toimimista teknisten ratkaisujen osalta.

Miten olet päätynyt Kaisanetille töihin?
Tulin KPO:lle alun perin työharjoitteluun vuoden 2006 alussa. Tuolloin rakennettiin Wimaxilla langatonta laajakaistaa kovalla tohinalla, ja minä pääsin mukaan projektiin. Nopeita mobiiliyhteyksiä ei vielä ollut ja Wimaxilla saatiin rakennettua laajakaistat tosi moneen paikkaan. Tarve ja kysyntä laajakaistalle oli suurta, ja paikalliset aina odottivat kovasti milloin lähin tukiasema saadaan toimimaan. Kainuuta sai sinä vuonna kiertää paljon! Työharjoittelu vaihtui aikanaan kesätöihin ja siitä myöhemmin vakituiseksi työsuhteeksi, ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Olen ollut samassa tiimissä koko ajan. Osa työkavereista on edelleen samoja, kuten myös osa työtehtävistäkin. Tullessani taloon minulla ei vielä juurikaan ollut tietoliikenneosaamista, se oppi on karttunut töitä tehdessä ja työn ohessa kouluttautuessa. Myös kokeneemmilta kollegoilta on saanut aina tarvittaessa apua. Erityisesti Kekäläisen Tomin kanssa tein pitkään töitä työparina, Tomille kiitokset kärsivällisyydestä!

Mistä pidät työssäsi?
Pidän siitä, että työni on sopivasti vaihtelevaa, eikä täysin samanlaisia päiviä useinkaan ole. Tässä työssä pääsen seuraamaan itseäni kiinnostavan teknologian kehitystä ja myös työskentelemään monipuolisesti uusien ratkaisujen parissa. Pitkä ura samassa työpaikassa kertoo omaa kieltään tyytyväisyydestä työnantajaan, eikä hommat onnistuisi ilman hyviä työkavereitakaan.

Mitä teet vapaa-ajalla?
Vapaa-aikaani vietän perheeni kanssa. Työasioista irrottautumiseen tehokkaina apureina toimivat 3 pientä lastani, joiden kanssa puuhaillessa työasioita ei tarvitse juuri muistella. Myös ulkoilu ja luonnossa liikkuminen kuuluvat vapaa-aikaani.

Missä sielusi lepää?
Sieluni lepää luonnossa. Luonnossa liikkuminen laskee stressiä ja mieli rentoutuu, kun pääsee irti kaupunkiympäristöstä. Luontomme on upea jokaisena vuodenaikana, eikä elämyksiä saadakseen tarvitse edes mennä kauas, vaan lähimetsä riittää aivan hyvin.

Viidennentoista Kaisanettiläisen eli Heikin tarinaan pääset tutustumaan tästä.