Kaisanetille tulossa ennätysvuosi valokuiturakentamisessa

Kaisanet kehittää valokuituverkkoa voimakkaasti tulevina vuosina. Valokuituverkon laajentaminen koskee olemassa olevia verkkoja ja rakentaminen aloitetaan keväällä 2022. Tämä tarkoittaa Kaisanetin historian suurimpia investointeja toiminta-alueelle. Investointien kokonaissumma on lähivuosina yli 15 miljoonaa euroa. 

Päätöksen takana on halu kehittää alueen elinvoimaa ja lisätä vetovoimatekijöitä. Valokuituverkko mahdollistaa mm sujuvan etätyön ja -opiskelun, sähköisten palveluiden käytön, erilaiset robottiratkaisut maatiloilla, kodin älylaitteiden käytön sekä yritysten toiminnan ja kehittämisen. 

Kaisanet on vahva alueellinen ja paikallinen toimija. ”Me olemme olleet täällä jo pitkään ja tunnemme alueen, sen ihmiset ja olosuhteet. Me myös pysymme täällä ja uskomme, että investoimalla toiminta-alueellemme sekä tekemällä yhteistyötä muiden alueen toimijoiden kanssa, voimme yhdessä lisätä ja kehittää alueen elinvoimaa. Investoinneilla on myös työllistävä vaikutus paitsi meille itsellemme myös alihankkijoille” kertoo Jani Moilanen, Kaisanetin toimitusjohtaja. 

Alueet, joita valokuituverkon laajennus koskee, ovat eripuolilla Kainuuta, Ylä-Savoa ja Pohjois-Karjalaa; Kajaani, Iisalmi, Kuhmo, Sotkamo, Lapinlahti, Kiuruvesi, Suomussalmi, Joensuu, Vieremä ja Liperi. Useilla alueilla työt on jo aloitettu ja ensikeväänä rakennustyöt jatkuvat. Tarkemmat kartat rakentamisalueista julkaistaan Kaisanetin nettisivuilla lähiviikkoina.