Kaisanet ja DataEnter tiivistävät yhteistyötään – uutta voimaa ja osaamista IT-palvelutarjontaan

DataEnter vahvistuu 20 uudella ammattilaisella vuoden 2022 alussa, kun Kaisanetin IT-liiketoiminta siirtyy DataEnteriin. Kaisanetin IT-liiketoiminnan ja osaamisen keskittäminen tytäryhtiö DataEnteriin on vastaus asiakkaiden toiveisiin entistäkin ketterämmästä palvelusta ja liiketoiminnan proaktiivisesta kehittämisestä. Yhdessä Kaisanetin ja DataEnterin tutut asiantuntijat ja yhteyshenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin.

Kaisanet kuunteli asiakkaiden ja kumppaneiden mielipiteitä paremmasta ja kattavammasta palvelusta. Asiakkaiden selkeä toive oli ketterämpää toimintaa ja nopeampaa reagointia IT-palveluihin, sanoo Kaisanetin toimitusjohtaja Jani Moilanen.

”IT-osaamisen keskittämisen tavoitteena on toivottu ketteryys ja kasvu, jotka samalla tarkoittaa kykyä palvella asiakkaita paremmin. Kyseessä ei ole vain IT:n siirtäminen DataEnteriin, vaan koko konsernin yhteistyön tiivistäminen ja palvelusalkun laajentaminen. Asiakkaat saavat nyt enemmän”, kiteyttää Moilanen.

Kaisanetin 20 IT-ammattilaista siirtyvät DataEnterin palvelukseen vuoden 2022 alussa. Nyt kahdesta hyvästä IT-toimijasta rakennetaan yksi superhyvä toimija, sanoo Kaisanetin IT-liiketoimintajohtaja Matti Kanervo. ”DataEnter voi vastata asiakkaiden toiveisiin laajemmalla osaamisella ja resursseilla esimerkiksi tietoturvassa, pilvipalveluissa sekä ICT-infrassa.”

Jani Moilasen mukaan DataEnterin hartiat kasvavat IT:ssä. Taustalla toimii vahva tietoliikennetalo Kaisanet, jonka kyvykkyydet ovat osa asiakkaita palvelevaa kokonaisuutta. ”Toisaalta haluamme tuoda asiakkaalle proaktiivisesti uusia ajatuksia liiketoiminnan kehittämiseen”, Moilanen ja Kanervo luonnehtivat.

Vahva alueellinen toimija

DataEnter tuli mukaan Kaisanet-perheeseen 2018 ja on siitä lähtien toiminut itsenäisenä tytäryhtiönä. ”Kaisanetin ja meidän arvomaailmat osuivat yksiin – haluamme molemmat toimia lähellä asiakasta ja tuottaa palveluita joustavasti”, taustoittaa DataEnterin toimitusjohtaja Aki Keinänen.
Jani Moilanen korostaa ensiluokkaisen alueellisen palvelun tärkeyttä menestystekijänä. Toiminta-alueensa ykkösten Kaisanetin ja DataEnterin toimipisteet sijaitsevat Kajaanissa, Iisalmessa, Kuopiossa, Joensuussa ja Varkaudessa. Konsernilla on vankka tahto kehittää toiminta-alueensa ja sen yritysten elinvoimaa.

”Jatkamme asiantuntija- ja yritystasolla asiakkaan vierellä ja menemme yhdessä eteenpäin. Tutut asiantuntijat ja yhteyshenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin”, lupaavat Aki Keinänen ja Jani Moilanen.

Aki Keinäsen mukaan vahvistuva DataEnter tarjoaa entistä paremman kodin IT-asiantuntijalle – parempia mahdollisuuksia vaikuttaa ja haastaa itsensä ja osaamisensa. Konsernin IT-osaajat ovatkin suhtautuneet muutokseen positiivisesti.

”Kun palvelemme asiakkaita paremmin, se tarjoaa mahdollisuuden kehittää omaa työnkuvaa ja kehittyä myös omassa työssä. Toimimme monessa kaupungissa, ja yhdessä etätyömahdollisuuksien kanssa se merkitsee henkilöstölle valinnanvaraa asumisen ja työnteon suhteen”, kertovat Keinänen ja Moilanen alueellisesti merkittävän työnantajan näkövinkkelistä.

Lisätiedot
Jani Moilanen
Toimitusjohtaja, Kaisanet Oy
044 734 4313
jani.moilanen@kaisanet.fi

Aki Keinänen
Toimitusjohtaja, Data-Enter Oy
040 715 4461
aki.keinanen@dataenter.fi