Kaapeliverkon kanavapaikat uuteen järjestykseen 31.8.2021 – HD-kanavat kärkeen

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerot muuttuvat elokuun lopussa niin, että vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät jatkossa kanavaluettelosta ensimmäisenä, eli kanavapaikoilta ykkösestä eteenpäin. Perinteisen tarkkuuden kanavat puolestaan siirtyvät alkamaan kanavanumerosta 21. Mikään tv-kanava ei poistu valikoimasta – ne vain vaihtavat keskenään paikkaa kanavalistauksessa. Muutos koskee vain kaapelitelevisioverkon asiakkaita.


Muutostyö alkaa kaapelitelevisioverkoissa tiistaina 31.8.2021 klo 10 ja valmistuu saman päivän aikana. Uudemmat laitteet löytävät muuttuneet kanavapaikat automaattisesti. Jos televisio ei kuitenkaan muutoksen jälkeen avattaessa hae muuttunutta kanavajärjestystä automaattisesti, tee laitteelle kanavahaku tai tehdasasetusten palautus. Kanavanumeroinnin muutos ei koske antennitelevisioverkkoa tai muita lähetystekniikoita.

Lisätietoja saat verkkosivuiltamme, asiakaspalvelustamme 0800 391 234 ja myymälöistämme Kajaanissa ja Iisalmessa.

Miksi muutos tehdään?
Televisiotekniikka on jatkuvasti kehittynyt ja myös kuvan laatu parantunut. HD- eli teräväpiirtolähetykset alkoivat kaapelitelevisioverkoissa jo toistakymmentä vuotta sitten. Perinteistä tarkkuutta huomattavasti parempi teräväpiirtokuva on nykypäivän normaali, ja valtaosalla kaapeli-tv-verkon katsojista on jo HD-vastaanotin.

Katsojia palvellakseen ja katselukokemusta parantaakseen alan toimijat päättivät TV-foorumissa* yhdessä muuttaa kanavanumerointia kaikissa maamme kaapelitelevisioverkoissa. Muutoksen jälkeen vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot löytyvät televisiosta entistä helpommin.

*TV-foorumi on televisioalan toimijoiden yhteistyöfoorumi, jossa ovat mukana tv-jakelusta vastaavat operaattorit, kanavayhtiöitä sekä muita alan toimijoita.