Jo 130 vuotta oman alueen elinvoimainvestointeja

Nopeiden valokuituyhteyksien ja laajakaistapalvelujen kysyntä on kasvanut viime vuosina vauhdikkaasti. Olemme yksi alan vahvoista yrityksistä ja oman toimialueemme lisäksi tarjoamme laajakaistapalveluja myös valtakunnallisessa Avoin Kuitu-verkossa.

Nopeasta valokuituverkosta ja laajakaistaliittymistä on tullut viime vuosina entistä tärkeämpi osa suomalaisten sujuvaa arkea. Kotitalouksissa niiden kysyntää ovat kasvattaneet muun muassa etätyö, erilaiset suoratoisto- ja sisältöpalvelut, nettipelit sekä nopeasti kehittyvä tv-teknologia, joka vaatii aiempaa nopeampia ja häiriöttömämpiä nettiyhteyksiä.

Yrityksissä hyvät yhteydet tehostavat tiedonkulkua, tuotantoprosesseja ja yleistä tuottavuutta. Tekoälyn ja entistä isompien datamäärien myötä nopeiden ja häiriöttömien laajakaistapalvelujen merkitys kasvaa entisestään.

Nämä kasvutrendit olemme panneet merkille myös Kaisanetissä. Oivalsimme jo pian vuosituhannen vaihtumisen jälkeen, että digitalisaatio tarjoaa tulevina vuosina paljon mahdollisuuksia koko seutukunnalle. Tämän vision pohjalta olemme investoineet vuodesta 2010 lähtien määrätietoisesti toimialueemme valokuituverkkoihin, nopeisiin verkkoyhteyksiin sekä tietoliikenteen ja tietotekniikan palvelualustoihin.

Vastuullisuus ja pitkäjänteisyys ovat valttia

Nyt tämä pitkäjänteinen työ kantaa toimitusjohtaja Jani Moilasen mukaan myös hedelmää.

– Strategiamme keskiössä on koko toimialueen elinvoiman edistäminen ja yritysten toimintaedellytysten turvaaminen. Valokuituverkko luo tälle kaikelle hyvän pohjan. Myös huoltovarmuuden kannalta on tärkeää, että kriittinen infra on paikallisessa omistuksessa, Moilanen muistuttaa. Olemme kasvaneet viime vuosina ripeästi ja laajakaistamarkkinoiden myötätuulessa haemme entistä pitävämpää jalansijaa myös kotimaakuntien ulkopuolelta. Verkkokumppanuuksien kautta laajakaistapalvelumme ovat käytännössä kaikkien suomalaisten ulottuvilla.

– Kilpailu on kovaa, mutta me uskomme, että asiakkaiden omistamalle, vakavaraiselle ja vastuulliselle toimijalle on nykyisen markkinahypen keskellä tilaa. Meillä on taustalla yli 130-vuotias toimintahistoria alueella omistajaosuuskuntiemme KPO:n ja IPY:n jalanjäljissä, joten asioita tutkaillaan aina hieman pidemmällä tähtäimellä. Tämäkin kannattaa huomioida, kun valitsee itselleen palveluntuottajaa, Moilanen toteaa.

Teksti: Timo Sormunen