Investoimme alueemme valokuituverkkoon

Kaisanet kehittää valokuituverkkoa voimakkaasti tulevina vuosina. Valokuituverkon laajentaminen koskee olemassa olevia verkkoja ja rakentaminen aloitetaan keväällä 2022. Tämä tarkoittaa Kaisanetin historian suurimpia investointeja toiminta-alueelle. Investointien kokonaissumma on lähivuosina lähes 20 miljoonaa euroa.

Valokuituverkkoon tehtävät investoinnit koskevat alueita eripuolilla Kainuuta, Ylä-Savoa ja Pohjois-Karjalaa, joissa Kaisanet on vahva alueellinen ja paikallinen toimija. ”Me olemme olleet täällä jo pitkään ja tunnemme alueen, sen ihmiset ja olosuhteet. Me myös pysymme täällä ja uskomme, että investoimalla toiminta-alueellemme sekä tekemällä yhteistyötä muiden alueen toimijoiden kanssa, voimme yhdessä lisätä ja kehittää alueen elinvoimaa. Investoinneilla on myös työllistävä vaikutus paitsi meille itsellemme myös alihankkijoille” kertoo Jani Moilanen, Kaisanetin toimitusjohtaja.

Tarkemmat kartat tulevan kesän rakentamisalueista julkaistaan Kaisanetin nettisivuilla lähiaikoina. Rakentamisalueita tulevat olemaan mm. Iisalmen Makkaralahti, Sotkamon Makkosenmäki ja Hirvenniemi, Lapinlahti, Suomussalmi, Kajaanin Jormua, Kiuruveden Kallion alue ja Kuhmon keskustan alue. Useilla alueilla työt on jo aloitettu ja tulevana kesänä rakennustyöt jatkuvat.

Kuituverkon rakentamispäätöksen takana on halu kehittää alueen elinvoimaa ja lisätä vetovoimatekijöitä. Valokuituverkko mahdollistaa mm. sujuvan etätyön ja -opiskelun, sähköisten palveluiden käytön, erilaiset robottiratkaisut maatiloilla, kodin älylaitteiden käytön sekä yritysten toiminnan ja kehittämisen.

Lisätietoa tulevista valokuituhankkeista saat myymälöistämme sekä asiakaspalvelustamme.