8 000 uutta kotitaloutta valokuidun piiriin – laajennamme valokuituverkkoa Kainuussa ja Ylä-Savossa

Jatkamme vuonna 2022 alkaneen 20 miljoonan euron investointiohjelman toteuttamista, jonka tavoitteena on valokuituverkon laajentaminen Kainuun ja Ylä-Savon alueille. Vuoden 2024 rakentamiskausi käynnistyy kevään myötä ja tuo laadukkaat tietoverkkoyhteydet yli 8 000 uuden kotitalouden saataville.

Viime vuonna yhteistyössä Eltel Networks Oy:n ja Efficient Network Partners Oy:n (ENP) kanssa toteutetut rakentamistyöt toivat valokuituverkon noin 10 000 uuden kotitalouden saavutettavaksi. Vuoden 2024 rakennusprojektit toteutetaan samojen kumppaneiden kanssa ja hankkeet ovat käynnistymässä useilla alueilla Kajaanissa, Iisalmessa, Sotkamossa ja Vuokatissa. Maarakennustyöt aloitetaan heti roudan sulamisen jälkeen, ja ensimmäisiä esiasennuksia on jo tehty Kajaanin ja Sotkamon alueilla.

Vuoden 2024 valokuituverkon rakentamisalueet

Iisalmi: Kilpijärvi (Pitkälahti, Koivuniemi, Tervakangas), Parkatti, Pihlajaharju (Jordan)
Kajaani: Kuurna, Kättö, Komiaho, Kylmä, Laajankangas, Länsi-Purola, Puistola, Soidinsuo, Variskangas
Sotkamo: Leivolankylä, Rauramo, Tiilitörmä (Kirkonseutu, Salmela, Ylikylä, Pappilanpelto)
Vuokatti: Ruunalampi (Asemanseutu, Varsitien alue, Kohveronkangas)

”Pyrimme edistämään alueemme elinvoimaisuutta tarjoamalla korkeatasoisia ja ajan vaatimuksiin vastaavia tietoverkkoyhteyksiä,” sanoo Kaisanetin investointiohjelman johtaja Petri Kilpeläinen. ”Tätä tavoitetta tukevat omistajamme, puhelinosuuskunnat KPO ja IPY, jotka ovat sitoutuneet kehittämään alueen saavutettavuutta ja varmistamaan alueen asukkaiden yhteydenpidon mahdollisuudet myös tulevaisuudessa.”

Investointiohjelma jatkuu edelleen vuonna 2025, mikä vahvistaa Kaisanetin asemaa alueen johtavana tietoliikenneverkon ja laajakaistapalveluiden tarjoajana.