Sotkamon rakentamistiedotteet

Rakentamisen eteneminen Sotkamossa

Sotkamon Keskustaan ja Siltasaareen rakennetaan tänä vuonna Kaisanetin huippunopea valokuituverkko. Tällä sivulla ovat koottuna Sotkamon valokuidun rakentamistiedotteet.

Keskustan ja Siltasaaren alue

sotkamo-kekusta-siltasaari-2023

Karttakuva suurenee klikkaamalla

  • Sotkamon osalta valokuidun maanrakennustyöt ovat käynnissä. Kaivamiset kestävät koko alueen osalta elokuun loppuun saakka. Maarakentamisen aloitusta on viivästyttivät kaapelinäyttöjen toimitushaasteet.
  • Valokuidun teletyöt, eli valokuidun päätelaitteiden asennukset ja kuidun hitsaustyöt ovat alkaneet kaivamisen yhteydessä ja näiden osalta työt pitäisi olla suunnitelmien mukaan tehtynä joulukuun 2023 loppuun mennessä.
  • Liittymien käyttöönottojen asennukset on suunniteltu tehtäväksi teletöiden jälkeen. Asennukset aloitetaan ensimmäisten kohteiden osalta tammikuun 2024 alussa ja viimeiset käyttöönotot on suunnitelmien mukaan tehty maaliskuun 2024 puoleen väliin mennessä.
  • Tällä alueella valokuidun rakentamiskumppanimme on ENP.

Tee oma valokuitutilauksesi

Jos sinulta puuttuu vielä oma tilauksesi, niin kerkeät tekemään sen vielä 2023 alueille. Valokuituliittymän saat nyt näille rakennettaville alueille 390 euroa sisältäen kaivamisen, asennustyön ja sisäverkon päätelaitteen (arvo 129 euroa).

Valokuituliittymän tilaaminen rakennusvaiheessa on aina edullisinta ja valokuidun liittymähinnan voit maksaa Kaisanetillä aina myös kätevästi osissa korottomalla osamaksuvaihtoehdolla esimerkiksi 6,50 euroa 60 kk maksuajalla. Valokuidun asennuksesta voit tehdä myös kotitalousvähennyksen omaan verotukseesi.

Kaista on vapaa, anna mennä

Valokuituliittymän lisäksi tarvitset kuukausiveloitteisen kiinteän laajakaistayhteyden haluamallasi nopeudella. Kaisanetin valokuidulla ja Kaisa Laajakaistalla saat ylivoimaisesti nopeimman nettiyhteyden kotiisi – myös langattomasti.

Kaisa Laajakaistassa kaistaa piisaa kotisi kaikille laitteille, olipa perheesi iso tai pieni. Valitse kaistan nopeus käytön mukaan ja voit täydentää sitä haluamallasi lisäpalveluilla. Tarkista viimeisimmät kampanjahinnat ja valittavissa olevat nopeudet laajakaista sivuiltamme alla olevan linkin kautta.

Heräsikö kysymyksiä valokuidusta?

Kurkkaa usein kysytyt kysymykset, jos sieltä löytyisi suoraan vastaus.

Jos kysymykseesi ei löydy suoraan vastausta UKK-osiosta, voit jättää meille kysymyksen myös yhteystietolomakkeen kautta. Päivitämme uusia usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia aktiivisesti sivuillemme.