Kajaanin rakentamistiedotteet

Rakentamisen eteneminen Kajaanissa

Kajaanin useille eri alueille rakennetaan tänä vuonna Kaisanetin huippunopea valokuituverkko. Tällä sivulla ovat koottuna Kajaanin valokuidun rakentamistiedotteet.

Huuhkajanvaara-Kettu

huuhkajanvaara-rakentamisen-eteneminen

Karttakuva suurenee klikkaamalla

  • Käyttöönotot ovat loppusuoralla. Verkkoon on kytketty 95 % asiakkaista.
  • Rakentajakumppanimme Eltel on kontaktoinut valokuidun tilanneet asiakkaat suoraan ja sopii heidän kanssaan asennuksen aikataulun ja tonttisuunnittelun kaivamisen osalta.

Lohtaja

lohtaja-2023-tarkennettu-kuva

Karttakuva suurenee klikkaamalla

  • Käyttöönotot ovat käynnissä. Tällä hetkellä n. 10 % asiakkaista on kytketty verkkoon.
  • Maanrakennus Lohtajalla on valmistunut viikolla 45.
  • Rakentajakumppanimme Eltel tulee kontaktoimaan valokuidun tilanneet asiakkaat suoraan sopiakseen asennuksen aikataulun ja tekevät samalla tonttisuunnittelun kaivamisen osalta.

Nakertaja-Hetteenmäki

hetteenmaki-kaivamisen-eteneminen

Karttakuva suurenee klikkaamalla

  • Liittymien käyttöönotot alkavat Hetteenmäessä omakotitalojen osalta arviolta marraskuun alussa ja Nakertajassa joulukuun alussa.
  • Omat kaivuutyömme Nakertajassa ovat päättyneet ja kaivinkoneemme ovat poistuneet alueelta. Mahdolliset jälkiliittymät rakennetaan ensi vuonna. Nakertajassa myös yksittäisten liittymien kaivuutöitä jää keväälle johtuen Kajaven yhteiskaivuun aikataulusta.
  • Hetteenmäessä maanrakentaminen on lähes valmistunut.
  • Tällä alueella rakentajakumppaninamme toimii ENP. Rakentajakumppanimme kontaktoi valokuidun tilanneet asiakkaat suoraan sopiakseen asennuksen aikataulun ja tekevät samalla tonttisuunnittelun kaivamisen osalta.

Tee oma valokuitutilauksesi

Jos sinulta puuttuu vielä oma tilauksesi, niin kerkeät tekemään sen vielä 2023 alueille. Valokuituliittymän saat nyt näille rakennettaville alueille 390 euroa sisältäen kaivamisen, asennustyön ja sisäverkon päätelaitteen (arvo 129 euroa).

Valokuituliittymän tilaaminen rakennusvaiheessa on aina edullisinta ja valokuidun liittymähinnan voit maksaa Kaisanetillä aina myös kätevästi osissa korottomalla osamaksuvaihtoehdolla esimerkiksi 6,50 euroa 60 kk maksuajalla. Valokuidun asennuksesta voit tehdä myös kotitalousvähennyksen omaan verotukseesi.

Kaista on vapaa, anna mennä

Valokuituliittymän lisäksi tarvitset kuukausiveloitteisen kiinteän laajakaistayhteyden haluamallasi nopeudella. Kaisanetin valokuidulla ja Kaisa Laajakaistalla saat ylivoimaisesti nopeimman nettiyhteyden kotiisi – myös langattomasti.

Kaisa Laajakaistassa kaistaa piisaa kotisi kaikille laitteille, olipa perheesi iso tai pieni. Valitse kaistan nopeus käytön mukaan ja voit täydentää sitä haluamallasi lisäpalveluilla. Tarkista viimeisimmät kampanjahinnat ja valittavissa olevat nopeudet laajakaista sivuiltamme alla olevan linkin kautta.

Heräsikö kysymyksiä valokuidusta?

Kurkkaa usein kysytyt kysymykset, jos sieltä löytyisi suoraan vastaus.

Jos kysymykseesi ei löydy suoraan vastausta UKK-osiosta, voit jättää meille kysymyksen myös yhteystietolomakkeen kautta. Päivitämme uusia usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia aktiivisesti sivuillemme.