Kajaanin rakentamistiedotteet

Rakentamisen eteneminen Kajaanissa.

Valokuidun rakentaminen Kajaanissa alkaa Lohtajan osalta jo huhtikuussa 2023 valokuitupäätelaitteiden asentamisella kiinteistöjen ulkoseinälle. Tonteilla tapahtuvat maakaivuutyöt voidaan aloittaa aikasintaan toukokuussa, kun routa on sulanut maasta.

Huuhkajanvaara-Kettu

huuhkajanvaara-rakentamisen-eteneminen

  • Valokuituliittymien kylmäasennukset (valokuitupäätelaitteen asennukset kiinteistöjen seinälle) alkavat omakotitalojen osalta viikolla 15. Asennukset alkavat Huuhkajanvaaran alkupuolelta Metsäpolun ympäristöstä.
  • Maanrakentaminen on aloitettu viikolla 21 Rinkkatieltä, joka on kaapeloinnin osalta valmis 21 viikon aikana. Tämän jälkeen maanrakentaminen jatkuu Nuotiotielle. Alueiden nurmetukset hoidetaan myöhemmin kuntoon.
  • Teletyöt alkavat maanrakentamisen yhteydessä Rinkkatieltä ja jatkossa teletyöt etenevät maanrakentamisen tahdissa.
  • Rakentajakumppanimme Eltel on kontaktoinut valokuidun tilanneet asiakkaat suoraan ja sopii heidän kanssaan asennuksen aikataulun ja tonttisuunnittelun kaivamisen osalta.

Lohtaja

lohtaja-2023-tarkennettu-kuva

  • Valokuituliittymien kylmäasennukset (valokuitupäätelaitteiden asennukset kiinteistöjen seinälle) alkavat omakotitalojen osalta toukokuussa 2023. Rakentajakumppanimme Eltel tulee kontaktoimaan valokuidun tilanneet asiakkaat suoraan sopiakseen asennuksen aikataulun ja tekevät samalla tonttisuunnittelun kaivamisen osalta.
  • Maanrakennustyöt aloitetaan suunnitelmien mukaan toukokuussa, kun routa sulaa maasta.

Nakertaja-Hetteenmäki

hetteenmaki-kaivamisen-eteneminen
  • Maarakentaminen alkaa viikolla 21 Hetteenmäestä Mäkitörmän ja Kotirinteen puolelta. Täältä maanrakentaminen etenee Kannonkatua pitkin katuosuuslenkki kerrallaan. Viimeisimpänä maanrakennustyöt tehdään Kaltiokadulle.
  • Valokuituliittymien kylmäasennukset (valokuitupäätelaitteiden asennukset kiinteistöjen seinälle) alkavat Nakertajan omakotitalojen osalta toukokuussa 2023. Maanrakentaminen Nakertajassa alkaa Hetteenmäen maanrakentamisen jälkeen.
  • Tällä alueella rakentajakumppaninamme toimii ENP. Rakentajakumppanimme kontaktoi valokuidun tilanneet asiakkaat suoraan sopiakseen asennuksen aikataulun ja tekevät samalla tonttisuunnittelun kaivamisen osalta.

Tee oma valokuitutilauksesi

Jos sinulta puuttuu vielä oma tilauksesi, niin kerkeät tekemään sen vielä 2023 alueille. Valokuituliittymän saat nyt näille rakennettaville alueille 390 euroa sisältäen kaivamisen, asennustyön ja sisäverkon päätelaitteen (arvo 129 euroa).

Valokuituliittymän tilaaminen rakennusvaiheessa on aina edullisinta ja valokuidun liittymähinnan voit maksaa Kaisanetillä aina myös kätevästi osissa korottomalla osamaksuvaihtoehdolla esimerkiksi 6,50 euroa 60 kk maksuajalla. Valokuidun asennuksesta voit tehdä myös kotitalousvähennyksen omaan verotukseesi.

Kaista on vapaa, anna mennä

Valokuituliittymän lisäksi tarvitset kuukausiveloitteisen kiinteän laajakaistayhteyden haluamallasi nopeudella. Kaisanetin valokuidulla ja Kaisa Laajakaistalla saat ylivoimaisesti nopeimman nettiyhteyden kotiisi – myös langattomasti.

Kaisa Laajakaistassa kaistaa piisaa kotisi kaikille laitteille, olipa perheesi iso tai pieni. Valitse kaistan nopeus käytön mukaan ja voit täydentää sitä haluamallasi lisäpalveluilla. Tarkista viimeisimmät kampanjahinnat ja valittavissa olevat nopeudet laajakaista sivuiltamme alla olevan linkin kautta.

Heräsikö kysymyksiä valokuidusta?

Kurkkaa usein kysytyt kysymykset, jos sieltä löytyisi suoraan vastaus.

Jos kysymykseesi ei löydy suoraan vastausta UKK-osiosta, voit jättää meille kysymyksen myös yhteystietolomakkeen kautta. Päivitämme uusia usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia aktiivisesti sivuillemme.