Iisalmen rakentamistiedotteet

Rakentamisen eteneminen Iisalmessa.

Valokuidun rakentaminen Iisalmessa alkaa Rohmulasta maanrakennustöillä touko-kesäkuun vaihteessa, kun routa on sulanut maasta. Rohmulan jälkeen kaivinkoneet siirtyvät Paloiseen ja Lippuniemeen.

Kangaslampi-Kihmula

iisalmi-kangaslampi-2023

  • Kangaslampi-Kihmulan osalta valokuidun rakentaminen aloitetaan maanrakennustöillä syyskuun 2023 alussa. Valokuidun teletyöt, eli valokuidun päätelaitteiden asennukset ja kuidun hitsaustyöt on suunniteltu alkavan marraskuussa 2023 ja näin liittymien käyttöönottojen asennukset menevät joulu-tammikuun 2024 vaihteeseen. Tällä alueella valokuidun rakentamiskumppanimme on ENP.

Lippuniemi

iisalmi-lippuniemi-2023

  • Lippuniemen osalta valokuidun rakentaminen aloitetaan maanrakennustöillä kesä-heinäkuun 2023 vaihteessa. Valokuidun teletyöt, eli valokuidun päätelaitteiden asennukset ja kuidun hitsaustyöt on suunniteltu alkavan heti kaivamisen yhteydessä heinäkuun puolessa välissä 2023 ja valokuidun käyttöönottojen asennustyöt kiinteistöissä aloitetaan elokuun puolessa välissä. Tällä alueella valokuidun rakentamiskumppanimme on ENP.

Marjahaka

iisalmi-marjahaka-2023

  • Marjahaassa valokuidun rakentaminen aloitetaan maanrakennustöillä lokakuun 2023 puolessa välissä. Valokuidun teletyöt, eli valokuidun päätelaitteiden asennukset ja kuidun hitsaustyöt on suunniteltu alkavan tammikuussa 2024 ja valokuidun käyttöönottojen asennustyöt kiinteistöissä aloitetaan helmi-maaliskuun 2024 vaihteessa. Tällä alueella valokuidun rakentamiskumppanimme on ENP.

Rohmula-Paloinen

iisalmi-rohmula-paloinen-touhula

  • Rohmulassa valokuidun maanrakennustyöt on aloitettu viikolla 18.
  • Teletyöt on määrä aloittaa suunnitelmien mukaan kesäkuun lopussa. Liittymien käyttöönottojen asennustyöt on suunniteltu tehtävän heinäkuussa 2023.
  • Paloisen osalta valokuidun maanrakennustyöt on tarkoitus aloittaa Rohmulan jälkeen kesäkuun 2023 lopussa ja teletyöt tehdään heti perään heinäkuun alussa. Liittymien käyttöönottojen asennukset on suunniteltu aloitettavan heinäkuun 2023 puolen välin jälkeen.
  • Rohmulassa ja Paloisessa valokuidun rakentamisen kumppanina toimii ENP.

Tee oma valokuitutilauksesi

Jos sinulta puuttuu vielä oma tilauksesi, niin kerkeät tekemään sen vielä 2023 alueille. Valokuituliittymän saat nyt näille rakennettaville alueille 390 euroa sisältäen kaivamisen, asennustyön ja sisäverkon päätelaitteen (arvo 129 euroa).

Valokuituliittymän tilaaminen rakennusvaiheessa on aina edullisinta ja valokuidun liittymähinnan voit maksaa Kaisanetillä aina myös kätevästi osissa korottomalla osamaksuvaihtoehdolla esimerkiksi 6,50 euroa 60 kk maksuajalla. Valokuidun asennuksesta voit tehdä myös kotitalousvähennyksen omaan verotukseesi.

Kaista on vapaa, anna mennä

Valokuituliittymän lisäksi tarvitset kuukausiveloitteisen kiinteän laajakaistayhteyden haluamallasi nopeudella. Kaisanetin valokuidulla ja Kaisa Laajakaistalla saat ylivoimaisesti nopeimman nettiyhteyden kotiisi – myös langattomasti.

Kaisa Laajakaistassa kaistaa piisaa kotisi kaikille laitteille, olipa perheesi iso tai pieni. Valitse kaistan nopeus käytön mukaan ja voit täydentää sitä haluamallasi lisäpalveluilla. Tarkista viimeisimmät kampanjahinnat ja valittavissa olevat nopeudet laajakaista sivuiltamme alla olevan linkin kautta.

Heräsikö kysymyksiä valokuidusta?

Kurkkaa usein kysytyt kysymykset, jos sieltä löytyisi suoraan vastaus.

Jos kysymykseesi ei löydy suoraan vastausta UKK-osiosta, voit jättää meille kysymyksen myös yhteystietolomakkeen kautta. Päivitämme uusia usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia aktiivisesti sivuillemme.