Mitä Kaisanettiläiset katsovat televisiosta

Mietittiin kollegoiden kanssa, että mitä me katsotaan televisiosta nykyään. Joidenkin listalta löytyi dokumentteja, toisten taas urheilua ja joidenkin lista oli viihdepainotteisempi. Mitä teillä katsotaan televisiosta? Käytetäänkö teillä suoratoistopalveluita?

Kaisanetin valikoimassa ovat kattavat viihdepalvelut: tv-palvelut, kanavapaketteja, suoratoistopalvelut ja huippunopeaa nettiä. Kaisanetin kaapeli-tv:ssä on yli 150 kanavaa valittavana ja C Moren sekä Viasatin kanavapaketeissa on mahdollista valita paketti, josssa on myös suoratoistopalvelu mukana.

Nykyään kaikilla on mahdollisuus valita mitä haluaa katsoa televisiosta

Seppo Iisalmen myymälästä sanoo olevansa ”kaikkiruokainen” telkkarin katsoja, mutta katselutottumuksissa on tapahtunut koronan myötä muutos. ”Tykkään katsoa ajankohtaisohjelmia ja dokkareita, tieten niissäkin tulee nyt paljon korona-asiaa”, Seppo toteaa pohjois-savolaiseen tyyliinsä. Hänellä tulee katsottua pohjoismaisia rikossarjoja, kuten Sorjosta ja Aallonmurtajaa.

Yksi Sepon lempisarjoista on Heartbeat – Sydämen asialla, eniten sarjassa häntä kiehtoo taidokkaasti lisätty musiikki; hyvää musiikkia tilanteiden mukaan. ”Viimeisin leffa, minkä katsoin oli Louis Leterrierin ohjaama Suuri puhallus”, kertoo Seppo lopuksi.

Konsernin emoyhtiön, KPO:n, taloushallinnossa työskentelevä Elsi keskittyy mielellään kotimaisiin leffoihin, sarjoihin ja musiikkiohjelmiin. Musiikkiohjelmista ehdoton lemppari on Vain elämää-sarja, jota voi katsoa vaikka uusintana. Poikkeusaika on tuonut hänen katselulistalleen myös uutiset, joita tulee seurattua enemmän kuin ennen. Suoratoistopalveluita Elsi käyttää televisiollaan.

C More ja Viaplay tarjoavat myös suoratoistosovellukset älytelevisioihin.

Helpparin Lasse katsoo televisiosta vain uutisia tai live-urheilua, etupäässä muiden ohjelmien osalta hän käyttäää suoratoistopalveluita. Viaplayltä Lasse sanoo katsovansa muiden ohjelmien lisäksi myös suoria NHL-matseja. Tämän hetken ohjelmasuosikkeihin Lassella kuuluu pari scifi-sarjaa: Star Trek: Picard sekä The Expanse. Lasse kertoo katselutottumustensa laajentuneen pelaamisen myötä myös Twitchin streameihin.

Markkinoinnin Heini ja hänen miehensä ovat Viaplayn ja Viasatin ”suurkuluttajia” varsinkin, kun ohjelmassa on jalkapalloa. Heini kuvailee heidän katselutottumuksiaan näin: ”Käytännössä mies katsoo lähes kaikki jalkapallo-ottelut. Minä taas katson mielelläni ihmissuhde- ja/tai hömppäsarjoja. Yhdessä me katsomme rikossarjoja, luonto-ohjelmia ja elokuvia.”

Suoratoistopalvelun ja kanavapaketin yhdistelmällä koko perhe katsoo lempiohjelmiaan

Heinin suosikkisarjoihin lukeutuvat esimerkiksi Viaplayllä näkyvät New Amsterdam, Greyn Anatomia, The Good Fight ja Heder, jotka valitettavasti on jo katsottu loppuun. ”Tosin yhdestä taitaa lähiaikoina olla tulossa uusi tuotantokausi”, huokaa Heini helpottuneena. Heini kokee, että heille on etua siitä, että mies voi katsoa peliä televisiosta Viasatin kanavilta ja hän voi katsoa samaan aikaan tabletilta omia ohjelmiaan. Heini peukuttaa myös suoratoistopalveluiden ominaisuutta:

”Sarjoja voi ladata laitteelle valmiiksi ja sitten reissun päällä voi katsoa olipa nettiyhteyttä käytössä tai ei.”

”Meikäläinenhän seuraa 80%:sti suoria urheilulähetyksiä: jalkapalloo, jääkiekkoa ja golfia”, tuumaa Rolle Iisalmen myymälästä ja samalla jatkaa: ”Nyt kun niitä ei ole niin kotimaiset ja ruotsalaiset rikossarjat tulee katsottua.” Rollen koronaselviytymispakettiin kuuluukin C Moren Tiger Woodsin parhaat hetket -ohjelma.

Markkinoinnin Susanna pitää eniten sarjojen katsomisesta: ”Yksi kaikkein aikojen viihdyttävimmistä sarjoista on Lethal Weapon. Ahmittiin puolisoni kanssa sarja muutamana viikonloppuna maratoonaten. Minä tykkään katsoa sarjoja, koska niissä tietää, että hyvän jakson jälkeen on tulossa vielä seuraava. Tämän vuoksi katson sarjoja, joissa on mahdollisimman monta tuotantokautta tai vähintään tiedossa, että toinen tuotantokausi on jo tekeillään.”

”F1-kisat vie minun puolison huomion kokonaan, niin silloin mulla on omaa telkkarin katsomisaikaa, ja silloin minä valitsen suoratoistopalvelun katsottavakseni. Leffoista valitsen yksin katsoessani historialliset pukudraamat. Koen, että television katsominen vapautui ensimmäisen suoratoiston kotiutuessa meille. Jokainen voi valita vapaammin katsomansa ohjelmat ja televisiosta katsotaan yhdessä enemmän ajankohtaisia ohjelmia. Ennen ajankohtaiset ohjelmat jäivät monesti televisiosta seurattavien sarjojen jalkoihin.

Perheemme nuoriso katsoo omia lempisarjojaan ja -leffojaan suoratoistopalveluista. Satunnaisesti teinejä näkyy sohvan nurkassa makoilemassa ja katsomassa, meidän, vanhempien valitsemaa tv-ohjelmaa. En muista olisivatkohan he koskaan itsenäisesti katsoneet tv-kanavilta tulevia ohjelmia. Suoratoistopalvelut ovat kyllä kovassa käytössä päivittäin.”

Blogin kirjoittanut

Susanna Sirviö
markkinoinnin sisällöntuottaja