Kehittyvät sisällöt vaativat internetyhteydeltä paljon

Kajaanissa, vanhan Lehtikankaan alueella asuvat eläkkeellä oleva lääkintöneuvos Mauno Saari ja hänen vaimonsa, eläköitynyt lukion lehtori Armi Saari. Heidän käyttöönsä asennettiin Kaisanet Oy:n valokuituyhteys, jonka avulla he katselevat niin televisiota, kuin käyttävät internetiä. Pariskunnalle on tärkeää tukea yritystä, jolla on kainuulaiset juuret.

– Kaisanet on meille tuttu yritys vuosien takaa. Ihan ensimmäinen internetyhteyteni oli silloisen KPO:n tuottama. Sen verran olemme olleet palveluntuottajan suhteen uskollisia, että emme ole lähteneet ihan pienestä hyvää suhdetta vaihtamaan, kertoo Mauno Saari.

Kaisanetillä minut tunnetaan

Aiemmin Saarien internetyhteys toimi puhelinverkossa valtakunnallisen palveluntuottajan kautta. Kesäisin puhelinyhteys oli varsin herkkä, joka aiheutti Mauno Saaren mukaan omat ongelmansa.

– Modeemi oli erityisen herkkä ukkoskesinä. Yhtenä kesänä modeemi meni rikki ja internetin käytössä tuli viikon katko. Silloin päätimme, että vaihdamme valokuituyhteyteen.

Itse valokuituyhteyden tilaus kävi Saarien mukaan vaivattomasti, eikä neuvoteltavaa juurikaan jäänyt.

– Ihan ensimmäisestä keskustelusta asti oli sellainen tunne, että Kaisanetillä minut tunnetaan. Minulla oli ne vaihtoehdot jo ennestään melkoisen selvillä. Niiden sisältöjen hienosäädöstä käytiin keskustelua, mutta kun hintahaarukka oli tiedossa, ei muuta neuvottelua tarvinnut juurikaan käydä.