Kannattava investointi – valokuitu

Valokuituliittymien hankkimisen kulta-aika on parhaillaan meneillään, kun maa alkaa vähitellen sulamaan ja kaivinkoneet tekevät valokuidulle väylää. Tänäkin keväänä valokuitua kaivetaan monelle paikkakunnalle ja asuinalueelle.

Kun valokuidun ostaa samaan aikaan suuremman porukan kanssa, sen ostohinta on monin verroin edullisempi kuin yksin ostettaessa. Naapurissa on voimaa tässä yhteydessä, koska valokuituyhteyden hankkiminen yhtä aikaa koko asuinalueen kanssa mahdollistaa meitä toimittamaan kuitua kotiisi edullisemmin.

Hankkiessasi valokuituliittymän liityt samalla, ilman erillistä maksua, Kaisanetin jäsenasiakkaaksi. Jäsenasiakkaana saat heti 4% edun laajakaistan ja kaapeli-tv:n kuukausimaksuista sekä muita etuja. Edullisimmillaan saat valokuituliittymän jäsenetuhintaan 750€ (norm. 1240€). Liittymismaksu laskutetaan, kun liittymä on kytketty toimintakuntoon ja sen voi maksaa vaikka kahdessa erässä. Valokuidun liittymismaksun asennustyön osuuden voi laittaa kotitalousvähennykseen (jopa 394,50 €).

Valokuitunetti on nykyajan nettiyhteyksistä kannattavin investointi, koska se ei edellytä jatkuvia investointeja. Valokuitu on vastuullinen ja kestävä valinta; se kestää jopa sata vuotta. Yhteiskunnan tarjoamien sähköisten palvelujen käyttö mahdollistuu näin vuosikymmeniksi.

Häiriöttömän verkkoliikenteen merkitys on korvaamaton

Poikkeuksellisista ajoista johtuen suurin osa suomalaisista on vuoden aikana ollut yhtä aikaa käyttämässä nettiä. Tämä kuormittaa verkkoja ja erilaisten ohjelmien palvelimia. Valokuitu auttaa verkkojen kuormittamisen vähentämisessä, koska kuituverkossa kulkee mobiilidatastakin yli 95%.

Valokuitu kuljettaa dataa lähes häiriöttömästi, joten kuitunettiyhteys on toimintavarmempi kuin mobiili- tai pelkkä kaapeliyhteys. Mobiiliyhteyden joudut jakamaan muiden samaa verkkoa käyttävien kanssa, valokuituyhteys on pelkästään sinun käytössäsi. Kun netillä on monta käyttäjää, tarvitset enemmän kaistaa. Teknisesti valokuitu on ainoa järkevä vaihtoehto, koska valokuitu itsessään ei rajoita nopeutta. Kuuden valokaapelin kapasiteetti riittäisi koko maailman verkkoliikenteen siirtämiseksi.

Jo nyt tyypillisessä perheessä on 9-15 laitetta kytkettynä nettiin. Nettiä käyttävä laite vie osansa kaistasta myös valmiustilassa ollessaan. Toistaiseksi ilman verkkoyhteyttä toimivia kodinkoneita on vielä myynnissä, mutta esimerkiksi Samsung on julkistanut, että vuoden 2020 aikana kaikissa yrityksen kodinkoneissa on verkkoyhteys. Lähivuosina nettiä käyttävät talouksissa muutkin kuin ihmiset, kodinkoneet vievät osan kodin kaistasta. Valokuidulla voidaan varmistaa, että tulevaisuudessakin kaista riittää ja kasvaviin tarpeisiin valokuitu on juuri oikea; Kaisanetiltä saa jo gigasiakin nettiyhteyksiä.

Valokuidusta riittää kaistaa vaikka älykotiin

Älykodin varustukseen voisi kuulua esimerkiksi valvontakamerat, etäohjattavat; pesukoneet, kahvinkeittimet, herätyskellot, pölynimurit, ruohonleikkurit, televisiot, kotiteatterijärjestelmät, musiikintoistojärjestelmät, älyvalaisinjärjestelmä, jolla voi seurata tai etäohjata kodin sähkönkulutusta. Kaikki älykodin laitteet käyttävät huomaamatta samaa nettiä kuin asukkaat suoratoistopalveluissa, nettisurffailussa ja etätöissä. 

Valokuitu: lue lisää verkkosivuiltamme tai soita arkisin klo 8-17 asiakaspalvelumme maksuttomaan numeroon 0800 391 234.

Juuri nyt on aika toimia, jotta saat ensimmäisten joukossa toimintavarman netin ja häiriöttömän kuvan televisioon. Ilmoita asiakaspalveluun valokuituhalukkuutesi, tai tsekkaa täältä rakennusvaiheessa olevat kohteet.