Kehittyvät sisällöt vaativat internetyhteydeltä paljon

Kajaanissa, vanhan Lehtikankaan alueella asuvat eläkkeellä oleva lääkintöneuvos Mauno Saari ja hänen vaimonsa, juuri eläkkeelle jäänyt lukion lehtori Armi Saari. Heidän käyttöönsä asennettiin Kaisanet Oy:n valokuituyhteys, jonka avulla he katselevat niin televisiota, kuin käyttävät internetiä. Pariskunnalle on tärkeää tukea yritystä, jolla on kainuulaiset juuret.

– Kaisanet on meille tuttu yritys vuosien takaa. Ihan ensimmäinen internetyhteyteni oli silloisen KPO:n tuottama. Sen verran olemme olleet palveluntuottajan suhteen uskollisia, että emme ole lähteneet ihan pienestä hyvää suhdetta vaihtamaan, kertoo Mauno Saari.

Artikkeli_Saari_2.jpg
Kaisanetillä minut tunnetaan

Aiemmin Saarien internetyhteys toimi puhelinverkossa valtakunnallisen palveluntuottajan kautta. Kesäisin puhelinyhteys oli varsin herkkä, joka aiheutti Mauno Saaren mukaan omat ongelmansa.

– Modeemi oli erityisen herkkä ukkoskesinä. Yhtenä kesänä modeemi meni rikki ja internetin käytössä tuli viikon katko. Silloin päätimme, että vaihdamme valokuituyhteyteen.

Itse valokuituyhteyden tilaus kävi Saarien mukaan vaivattomasti, eikä neuvoteltavaa juurikaan jäänyt.

– Ihan ensimmäisestä keskustelusta asti oli sellainen tunne, että Kaisanetillä minut tunnetaan. Minulla oli ne vaihtoehdot jo ennestään melkoisen selvillä. Niiden sisältöjen hienosäädöstä käytiin keskustelua, mutta kun hintahaarukka oli tiedossa, ei muuta neuvottelua tarvinnut juurikaan käydä.

Valokuituyhteys vaativaan käyttöön

Saarien taloudesta Armi kertoo käyttävänsä erityisesti tablettia, jonka avulla hän lukee päivän uutiset ja vastaa tärkeisiin sähköposteihin. Molemmat mainitsevat nettitelevision katselun ja nettiradion kuuntelun lisääntyneen nopean valokuituyhteyden myötä. Erityisesti livestreamien katselu on helpottunut.

– Elämme sellaista aikaa, että jos aikoo katsoa suoraa streamia useammalla laitteella samanaikaisesti, saattaisi se ilman valokuitua olla aika hankalaa, Mauno Saari pohtii.

Bonsky