Kaisanet Oy

Suomi tarvitsee kuitua -hanke

Suomi tarvitsee kuitua on valtakunnallinen Finnet-liiton koordinoima hanke, jonka tavoitteena on kasvattaa kiinnostusta valokuitua kohtaan ja avata sen merkitystä kodeissa. 

Suomi tarvitsee kuitua

Suomi tarvitsee kuitua -hanke

Suomi tarvitsee kuitua on valtakunnallinen Finnet-liiton koordinoima vaikuttamishanke. 3-vuotisen hankkeen tavoitteena on kasvattaa kiinnostusta valokuitua kohtaan ja avata sen merkitystä kotitalouksille.

Tiedonsiirtoa valon nopeudella 

Valokuitu on lasista tai muovista vedetty kuitu, jonka tarkoituksena on johtaa valoa. Internet- ja tv-sisällöt siirtyvät optisessa kuitukaapelissa valon nopeudella ja tiedonsiirtomenetelmänä valokuitu onkin ylivoimainen muihin tekniikoihin verrattuna. Yleensä valokuitukaapelit kaivetaan maahan eivätkä ne ole siten säälle alttiita kuten langattomat yhteydet tai ADSL-yhteydet. Käytännössä valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on lähes rajaton ja se täyttääkin ominaisuuksillaan kaikki tulevaisuuden tarpeet.  

Kuidun merkitys kuluttajille

Hankkeessa on mukana 13 Finnet-liiton jäsenyhtiötä eri puolilta Suomea. Yhdessä he pyrkivät saamaan mielipidevaikuttajat kiinnostuneiksi Suomen digitaalisesta kehityksestä ja valokuidusta. Tärkeimpänä tavoitteena hankkeessa on selkiyttää kuluttajille, mitä valokuitu heidän arjessaan merkitsee.

Kaikki tieto yhdestä osoitteesta 

Hankkeen aikana toteutetaan suomitarvitseekuitua.fi -kampanjasivusto, joka kokoaa yhteen keskeiset tiedot valokuidun hyödyistä sekä paikallisten kuitutarjoajien yhteystiedot. Sivustoa varten kuvataan myös herätteleviä videoita, joissa suomalaiset yritysjohtajat kertovat tulevaisuuden palveluista ja innovaatioista sekä siitä, millaisia vaatimuksia ne asettavat internetyhteyksille. Kuluttajille hanketta markkinoidaan niin sosiaalisen median kuin paikallisten Finnet-jäsenyhtiöiden kautta. 

Mietityttääkö joku asia valokuituliittymän hankkimisessa?

Asiantuntijamme auttavat, ota yhteyttä.

Eila Keränen

palveluneuvottelija

Kaisanetin asiakaspalvelu

0800 391 234
asiakaspalvelu@kaisanet.fi
Bonsky
Asiakaspalvelu - KaisaChat! Klikkaa Chat auki! ?