Kaisanet Oy

Valokuitua Pielavedelle -ilmoita kiinnostuksesi

Pielaveden taajama siirtyy valokuituaikaan. Kuituverkon rakentaa ja sen palveluista vastaa Kaisanet Oy. ”Rakentaminen on alkanut kesällä 2018 ja liittymien piti tulla käyttöön vuoden loppuun mennessä. Rakentamisaikataulu  on kuitenkin harmiksemme venynyt ja liittymät tullaan ottamaan käyttöön kevään 2019 aikana,  verkkopalveluiden liiketoimintajohtaja Sari Niskanen Kaisanet Oy:stä kertoo.

Pielaveden kunta ja Kaisanet ovat sopineet kuituverkon rakentamisesta sekä kunnan kiinteistöihin että vuokrataloyhtiö Kiinteistö Oy Pielaveden Vuokratalojen 150 asuntoon. Kuituliittymät tulevat myös Kohoniemen uuden asuinalueen omakotitaloihin.

”Olemme iloisia kunnan aktiivisuudesta kuiturakentamiseen sekä mahdollisuudesta saada toimia uudella toiminta-alueella”, Sari Niskanen sanoo.
 Kuiturakentaminen ajoittuu samaan aikaan Savon Voiman Pielaveden taajamassa tekemän sähköverkkourakan kanssa.

”Myös yksityisillä on mahdollisuus liittyä kuituverkkoon, kun rakentamissuunnittelu on käynnissä”, Sari Niskanen kertoo.

Pielaveden kunnaninsinööri Juha Vainikainen sanoo, että valokuituliittymät tulevat muun muassa kunnallistekniikan kohteisiin sekä vanhusten palvelukotiin Pielakotiin. ”Kunnallistekniikan toimintavarmuus paranee, kun yhteys on kiinteä. Pielakodissa tietoliikenneyhteydet ovat tällä hetkellä vain henkilökunnalle, mutta nyt linjat saadaan auki myös muille.”

Pielaveden kunnanjohtaja Vilma Kröger sanoo, että kunta haluaa varmistaa, että tietoliikenneyhteydet riittävät myös tulevaisuudessa pielavetisille yrittäjille ja asukkaille. ”Kuitu on tulevaisuutta ja sen varassa olevia tukiasemia tarvitaan myös tuleviin mobiiiliverkkoihin kuten 5G:hen.”

Valokuituliittymän hankinnan kustannukset koostuvat 620 euron liittymismaksusta ja 29,90 euron kuukausikorvauksesta (100 Mbit/s -liittymä).

Kaisanet Oy on Ylä-Savon, Kainuun ja Pohjois-Karjalan ja Koillismaan alueilla toimiva tietoliikennealan yritys. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2016 noin 20 miljoonaa euroa ja Kaisanet työllistää lähes sata ammattilaista.

Lisätietoja:
Sari Niskanen, liiketoimintajohtaja, verkkopalvelut, Kaisanet Oy, p. 0447344276, sari.niskanen@kaisanet.fi

Vilma Kröger, kunnanjohtaja, Pielavesi, p. 0400668211, vilma.kroger@pielavesi.fi.

Ilmoita kiinnostuksesi valokuituun tästä.

Bonsky
Asiakaspalvelu - KaisaChat! Klikkaa Chat auki! ?