Suomussalmen rakentamistiedotteet

Rakentamisen eteneminen Suomussalmella.

Valokuidun rakentaminen Suomussalmella alkaa teletöiden osalta kylmäasennuksina toukokuussa 2023. Maanrakennustyöt alkavat Taivalalaisella heti kesäkuun alussa, kun routa on sulanut maasta. Molempien aluiden aluesuunnittelu kaivamisen osalta on jo käynnissä.

Taivalalainen

suomussalmi-taivalalainen-2023

  • Taivalalaisen osalta valokuidun rakentaminen aloitetaan teletöiden osalta tekemällä valokuidun kylmäasennuksia kiinteistöjen ulkoseinille toukokuussa 2023.
  • Maanrakennustyöt voidaan aloittaa kesäkuun 2023 alussa, kun routa on sulanut maasta.
  • Valokuidun teletyöt jatkuvat kuidun hitsaustöiden osalta suunnitelmien mukaan kaivamisen yhteydessä kesäkuun puolessa välissä 2023 ja näin liittymien käyttöönottojen asennukset voidaan aloittaa heinäkuun lopussa. Kaikki liittymät pitäisivät olla suunnitelmien mukaan käyttövalmiina syyskuun alkuun mennessä.
  • Tällä alueella valokuidun rakentamiskumppanimme on ENP. Kumppanimme kontaktoi kaikki valokuidun tilaajat ennen asennustöiden alkamista ja sopii suoraan heidän kanssaan tarkemmin asennuksen ajankohdista.

Kaljuskylä

suomussalmi-kaljuskyla-2023

  • Kaljuskylän osalta teletyöt valokuidun kylmäasennusten kohdalta aloitetaan Taivalalaisen kanssa samalla tavalla toukokuussa 2023.
  • Maanrakennustyöt aloitetaan suunnitelmien mukaan kesä-heinäkuun 2023 vaihteessa ja ne kestää aina lokakuun loppuun saakka.
  • Valokuidun teletyöt jatkuvat kuidun hitsaustöiden osalta suunnitelmien mukaan kaivamisen yhteydessä elokuun puolessa välissä 2023 ja valokuidun käyttöönottojen asennustyöt kiinteistöissä voidaan aloittaa syyskuun puolessa välissä. Asennustyöt on kaavailtu olevan valmiina koko alueen osalta marraskuun loppuun mennessä.
  • Tällä alueella valokuidun rakentamiskumppanimme on ENP. Kumppanimme kontaktoi kaikki valokuidun tilaajat ennen asennustöiden alkamista ja sopii suoraan heidän kanssaan tarkemmin asennuksen ajankohdista.

Tee oma valokuitutilauksesi

Jos sinulta puuttuu vielä oma tilauksesi, niin kerkeät tekemään sen vielä 2023 alueille. Valokuituliittymän saat nyt näille rakennettaville alueille 390 euroa sisältäen kaivamisen, asennustyön ja sisäverkon päätelaitteen (arvo 129 euroa).

Valokuituliittymän tilaaminen rakennusvaiheessa on aina edullisinta ja valokuidun liittymähinnan voit maksaa Kaisanetillä aina myös kätevästi osissa korottomalla osamaksuvaihtoehdolla esimerkiksi 6,50 euroa 60 kk maksuajalla. Valokuidun asennuksesta voit tehdä myös kotitalousvähennyksen omaan verotukseesi.

Kaista on vapaa, anna mennä

Valokuituliittymän lisäksi tarvitset kuukausiveloitteisen kiinteän laajakaistayhteyden haluamallasi nopeudella. Kaisanetin valokuidulla ja Kaisa Laajakaistalla saat ylivoimaisesti nopeimman nettiyhteyden kotiisi – myös langattomasti.

Kaisa Laajakaistassa kaistaa piisaa kotisi kaikille laitteille, olipa perheesi iso tai pieni. Valitse kaistan nopeus käytön mukaan ja voit täydentää sitä haluamallasi lisäpalveluilla. Tarkista viimeisimmät kampanjahinnat ja valittavissa olevat nopeudet laajakaista sivuiltamme alla olevan linkin kautta.

Heräsikö kysymyksiä valokuidusta?

Kurkkaa usein kysytyt kysymykset, jos sieltä löytyisi suoraan vastaus.

Jos kysymykseesi ei löydy suoraan vastausta UKK-osiosta, voit jättää meille kysymyksen myös yhteystietolomakkeen kautta. Päivitämme uusia usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia aktiivisesti sivuillemme.