KotiinLiittymät ja nettiValokuituValokuidun tilaaminen

Näin hankit valokuidun itsellesi.

1. Tarkista saatavuus ja tilaa

Tarkista saatavuus osoitteeseesi. Mikäli sinulle on saatavilla valokuituyhteys, täytä tilauslomake. Jos ei vielä ole, ilmoita meille kiinnostuksestasi, niin lisäät mahdollisuuksia valokuituverkon rakentamiselle asuinalueellasi.

2. Saat alustavan toimitusaikavahvistuksen

Mikäli hankit liittymään jo rakennetulle alueelle, toimitusaika annetaan n. kuukauden tarkkuudella esim. ”kesäkuussa”. Mikäli taas hankit liittymää alueelle, jossa kuituverkon rakentaminen on tulossa, toimitusaika-arvio on yleensä ”vuoden lopussa”.

3. Verkkosuunnittelija tai projektipäällikkö ottaa yhteyttä

ja käy sopimassa yhdessä tontin osuuden reitin ja kuidun päättämispaikan rakennuksen ulkoseinällä. Mikäli tontilla on valmis asennusputki, selvitetään sen reitti ja hyödynnetään sitä, jolloin tontilla ei tarvita kaivutöitä.

4. Urakoitsija käy kaivamassa tontin osuuden

ja jättää kuidun kiepille kiinteistön seinän viereen odottamaan liittymäasennusta. Tontin osuuden kaivujäljet siistitään konetyönä, joten tässä vaiheessa tontin omistaja voi haluta siistiä kaivujälkiä tarkemmin. Huomioi, että tontin osuuden kaivu tehdään usein kuukausia ennen varsinaista liittymäasennusta.

5. Liittymäasentaja ottaa yhteyttä

ja todellinen toimituspäivä vahvistetaan n. viikkoa ennen asennusta.

6. Liittymäasentaja tuo mukanaan kuitupäätelaitteen (ja mahdollisen iptv-boksin)

Yhdessä liittymäasentajan kanssa sovitaan kuidun sisäänveto ulkoseinältä sekä kuitumodeemin paikka kiinteistön sisällä (sähköpistokeen läheisyydestä). Tämän jälkeen liittymäasentaja asentaa liittymän toimintakuntoon ja testaa toimivuuden.

7. Käytä liittymää

Nauti huippunopeasta ja rajoittamattomasta nettiyhteydestä!


Valokuidun saatavuus

Haluatko käyttöösi huipputehokkaan valokuituliittymän? Tarkista valokuidun saatavuus alueellasi tai ilmoita meille kiinnostuksestasi: myymälässä tai asiakaspalvelussa 0800 391 234 tai asiakaspalvelu@kaisanet.fi. Ilmoitus ei sido sinua mihinkään, mutta se on tärkeä, sillä se lisää mahdollisuuksia valokuituverkon rakentamiselle asuinalueellasi.