Kaisanetiltä nopeat laajakaistayhteydet ja pelikoneet suosittuun e-urheiluun

Elektronisen urheilun eli e-urheilun suosio on kasvanut Suomessa räjähdysmäisesti. Kaisanet tukee kumppaneineen lajin harrastamista Kainuussa ja tarjoaa luotettavien nettiyhteyksien lisäksi kaikki e-urheilun yksilö- ja joukkueharrastajien kaipaamat palvelut, kuten pelikoneet lisävarusteineen. Komponentit voi tilata helposti esimerkiksi Kaisanetin verkkokaupasta.

E-urheilun suosio lähestyy jo jääkiekkoa

Kaisanet kehittää osaamistaan e-urheilussa, koska monille yhä tuntematon urheilulaji on yksi maailman nopeimmin kasvavista. Toisin kuin usein luullaan, e-urheilu on erittäin sosiaalinen joukkuelaji, jossa järjestetään kansainvälisiä suurtapahtumia ja kisataan suurista palkintorahoista ympäri maailman.

E-urheilu kiehtoo Suomessa yli 400 000 aikuista, ja huippupelaajat ovat täysipäiväisesti lajiinsa keskittyviä ammattiurheilijoita. Mediaplanetin mukaan e-urheilu on jo maamme toiseksi suosituin urheilulaji heti jääkiekon jälkeen, ja lajia seuraa maailmalla yli 300 miljoonaa katsojaa. Asiantuntijat povaavatkin, että e-urheilu päätyy lähivuosina myös olympialajiksi.

Teknologiainfo.com: e-urheilu on jääkiekon jälkeen Suomen suosituin urheilulaji

Nettiyhteydet ja komponentit tehokkaisiin pelikoneisiin

E-urheilun asiantuntemukselle on Kainuussa kysyntää. Kajaanin ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suosituimmista pelialan opiskelupaikoista, mikä houkuttelee kaupunkiin lajin harrastajia. Kaisanetin ja kajaanilaisen Atk-talkkarin kumppanuus varmistaa, että pelaajien saatavilla on kaikki tarvittava nettiyhteyksistä hinta-laatusuhteeltaan parhaisiin pelikonekomponentteihin.

E-urheilu tulee lajina vain kasvamaan Kainuussa

”E-urheilu tulee lajina vain kasvamaan Kainuussa, ja siksi kehitämme yhteistyössä Kaisanetin kanssa lajin harrastajien tarvitsemia palveluja. Luotettavien nettiyhteyksien lisäksi tarjontaan kuuluvat esimerkiksi alusta lähtien pelaajan toiveiden mukaan kasatut pelikoneet”, kertoo Atk-talkkarin toimitusjohtaja Antti Piipponen.

E-urheilun harrastajat ovat usein hyvin perillä tietokoneista, ja vaatimukset konekannalle ovat suuret.

”Pelaamisen pitää olla jouhevaa, ja tietokoneessa on oltava normaalia tehokkaammat komponentit tarpeeksi korkean ja vakaan ruudunpäivitysnopeuden saavuttamiseksi”, kertoo Atk-talkkarin Riku Hyttinen. Myös näppäimistöt valitaan tarkkojen kriteerien ja pelaajan henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. ”Pelaajat tietävät, mitä haluavat, ja pystymme tarjoamaan heille laajan kirjon erilaisia mekaanisia näppäimistöjä.”

Komponentit voi ostaa myös suoraan Kaisanetin verkkokaupasta, jolloin toimitus on ilmainen Kajaanin ja Iisalmen myymälöihin.

Pelaamisen pitää olla jouhevaa, ja tietokoneessa on oltava normaalia tehokkaammat komponentit tarpeeksi korkean ja vakaan ruudunpäivitysnopeuden saavuttamiseksi

ePuulaakin voittaja lähtee katsomaan NHL-jääkiekkoa Floridaan

Kaisanet ja kajaanilaisyhdistys Kavala esports toteuttivat syksyn 2018 aikana Kainuun ensimmäisen NHL-jääkiekon ePuulaaki-turnauksen. Karsintoja järjestettiin 18 paikkakunnalla. Pelaajia oli mukana Kainuusta, Ylä-Savosta, Pohjois-Karjalasta ja Pohjois-Pohjanmaalta.

Lopputurnauksen voitto ratkesi joulukuussa Kajaanin ammattikorkeakoululla 10 pelaajan kesken. Suomussalmelainen Jesse Kinnunen voitti turnauksen ja sai palkinnoksi kahden hengen matkan Floridaan katsomaan oikeaa NHL-jääkiekkoa. 16-vuotias e-urheilun harrastaja pelaa jääkiekkoa tietokoneen lisäksi Sotkamon Kiekon C-junnuissa.

Yhteistyö Kavala esportin kanssa jatkuu tänä vuonna. Yhteisenä tavoitteena on nostaa e-urheilun tunnettuutta Kainuussa.

”Kokemus e-urheiluturnauksesta oli meille uusi, mutta saimme osallistujilta ja kuntien nuorisotoimen edustajilta niin paljon kiitosta, että haluamme jatkaa toimintaa tänäkin vuonna”, kertoo Kaisanetin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heini Sivula. ”Kavala esports on meille luonnollinen yhteistyökumppani myös jatkossa, kun tuemme e-urheiluun liittyvää harrastustoimintaa Kainuussa.”

 

Itse pelaan sen takia, että pelaaminen on helppo aloittaa, pelien kautta saa kavereita ja pystyy myös helposti olemaan heihin yhteydessä, esimerkiksi Skypen kautta. Samalla voin haastaa itseäni yhä vaikeampien pelien kanssa. Se saavutuksen tunne, kun onnistuu jossain haastavassa, on todella miellyttävä.

– Arttu Puittinen, Kaisanet


Ota yhteyttä ja kysy e-urheiluun tarjoamistamme palveluista!

Arttu Puittinen, Kaisanet Kajaani
verkkokauppa@kaisanet.fi

Bonsky