Tietokoneen ostaminen - Sinulle sopiva tietokone.

Kaisanetin verkkokaupasta, löytyy yli 450 erilaista kannettavaa tietokonetta, n. 280 pöytäkonetta, ja 100 tablettia. Jos ei kaikista tietokoneen osista etukäteen tiedä mitä ne ovat, voi olla lähes mahdotonta saada mielenrauhaa siitä, onko hankkimassa omaan käyttöön sopivaa konetta. Tietokoneen osto-oppaan tarkoitus on ymmärrettävästi kertoa mihin sinun tulee kiinnittää huomiota tietokonetta ostaessa.

Ostin oman ensimmäisen tietokoneeni noin 7 vuotta sitten, ollessani 18-vuotias. En tiennyt tietokoneista tuolloin juuri mitään. Tiesin kuitenkin mitä haluan tulevalla koneellani tehdä. Yksi vaatimus oli se, että haluan pelata koneella, joten siinä on oltava erillinen näytönohjain. Tiesinkö mikä näytönohjain on hyvä? En. Tuolloin toimin niin, että kerroin budjettini veljelleni sekä muutamille kavereille. Pyysin heitä ehdottamaan valmiiksi kasattuja koneita ja aloin vertailemaan niitä. Tarkalleen en muista sitä, mikä tuolloin sai valitsemaan juuri sen koneen jonka ostin, mutta se palveli minua hyvin yli 5 vuotta. Ja olisi toiminut vielä pidempäänkin.

Tietokoneen valintaan tulee oleellisesti vaikuttaa se, mitä tietokoneella halutaan tehdä. 

Syksyllä 2017 päätin päivittää tietokoneeni täysin uuteen. Kriteerit oli edelleen samat, koneella pitää pystyä pelaamaan. Tällä kertaa minut oltiin saatu vakuuttuneeksi siitä, että itse kasaamalla saa juuri sellaisen koneen kuin itse haluaa, hieman edullisemmin. Nyt olin jo itsekin hieman opiskellut sitä, mitä tietokoneen eri osat tekevät, ja mihin osiin minun tulisi panostaa enemmän rahaa.

Edelleen hyödynsin kuitenkin tuttujeni tietoja komponenteista, ja kyselin heidän mielipiteitään ja kokemuksiaan esimerkiksi kahden eri valmistajan näytönohjaimien väliltä. Myös erilaisista facebook-ryhmistä ja forumeista sain arvokasta tietoa, jota pystyin hyödyntämään tietokoneen osia valitessa.

Tietokoneen kasaus oli ensimmäistä kertaa hieman aikaa vievää, muttei erityisen monimutkaista. Olin ennakkoon katsellut opetusvideoita, joista oppi hyvin helposti sen kuinka tietokone kasataan. Komponenttien kiinnitys on ennen kaikkea tekniikkalaji, joten maltti on valttia ja vaivannäkö palkitaan!

Tietokoneen kasaaminen ensimmäistä kertaa voi viedä hieman aikaa mutta jos tutustuu aiheeseen etukäteen, vaikeaa se ei ole.

Kuinka voit hyödyntää osto-opastamme?

Minulla on paljon tuttuja, jotka tietävät tietokoneista ja niiden komponenteista lähes kaiken. Entä jos ei ole tuttuja joilta voisi kysyä apua? Tekemäämme tietokoneen osto-oppaseen tutustumalla voit kartoittaa paljon sitä, minkälainen tietokone sinun tulisi ostaa. Sinun tulee tietää vain se, mitä haluat tulevalla koneellasi tehdä, lukea osto-oppaamme läpi ja alkaa karsia vaihtoehtoja.

Suosittelen toimimaan siten, että käyt oppaan läpi, siirryt verkkokauppaan ja pidät edelleen osto-oppaan auki. Tällöin voit tarvittaessa palata oppaaseen ja käydä vaikka yksi ominaisuus kerrallaan vaihtoehtoja läpi. Osto-oppaaseen pääset alla olevan painikkeen kautta.

Blogin kirjoittanut

Henri Aro

markkinoinnin harjoittelija

Bonsky