Big Friday

Kaisanet oli mukana Isossa Perjantaissa, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa. Kävijöitä oli paukkupakkasesta huolimatta lähes 1000 ja illan puhujakattaus oli erittäin mielenkiintoinen; Jenni Rajahalme, Tuomas Mikkonen ja Saimi Hoyer. Lisäksi ohjelmassa oli pitchauksia, tanssia ja verkostoitumista.

Moni paikalle tulleista oli kuullut tapahtumasta Social Friday - tilaisuuksissa tai kuullut kavereilta sekä nähnyt mainoksia ja tullut uteliaisuuttaan katsomaan mistä oikein on kyse. Olipa jokunen saanut meiltäkin postia aiheeseen liittyen, kiinnostunut tapahtumasta ja saapunut paikanpäälle. 


Kaisanet oli osalle vierailijoista tuttu nettiyhteyksien, kanavapakettien tai maksupäätteen ansiosta, mutta joukkoon mahtui heitäkin, jotka ei vielä meitä Kaisanettiläisiä tai meiltä saatavia palveluita tunteneet. Mukavien ja antoisien keskusteluiden lisäksi kyselimme uuteen KAISA verkkosivupalveluun liittyen vierailta muutamia kysymyksiä. Illan aikana saimmekin mukavasti vastauksia, kiitokset joka ikiselle vastaajalle; saimme teiltä arvokasta tietoa, kuinka kehittää palveluamme!


Illan aikana kuultiin useita pitchauksia; mukana myös meidän Janne, joka suoriutui hienosti 3 minuutin puheenvuorostaan. Järjestäjän puolesta paikalla oli myös erittäin tarkka jänö, joka muistutteli puhujia tarvittaessa ajankulusta. 

Jenni Rajahalme toi esiin milleniaaleille tärkeitä asioita työelämässä ja kehotti yrityksiä panostamaan etätyömahdollisuuksiin sekä selvittämään minkälainen se unelmien duunipaikka oikein on.

Illan teemana oli "ajattele isosti ja uskalla unelmoida" ja tämän ympärille puhujat olivat rakentaneet omat puheenvuoronsa. Jenni Rajahalme toi esiin milleniaaleille tärkeitä asioita työelämässä ja kehotti yrityksiä panostamaan etätyömahdollisuuksiin sekä selvittämään minkälainen se unelmien duunipaikka oikein on. Itselleni jäi mieleen Jennin kertoma tarina intialaisesta golf-auton kuljettajasta, jonka suurin unelma oli saada passi. Passi, joka on meille itsestäänselvyys ja joka on annettu meille syntymäoikeutena. "Kuinka paljon hyvää pitää nähdä, että lakataan näkemästä?" Jenni kiteytti tarinansa tarkoittaen, ettei hyviä asioita tulisi pitää itsestäänselvyytenä ja sen seurauksena jättää ne kokonaan hyödyntämättä. 

Määrittele toiveelle välietappeja, joita voit myöhemmin yhdistellä ja mieti koko ajan mitä sinun pitäisi tehdä joka päivä, että voit saavuttaa toiveesi.

Toinen puhuja saapui lavalle ilman housuja! Kyseessä oli Tuomas Mikkonen, joka aloitti oman osuutensa kertomalla unesta; "olet lavalla ja kaikki nauraa sulle. Ihmettelet hetken kunnes tajuat, että oot unohtanut laittaa housut jalkaan." Tuomas pohti ihmisen ykköspelkoa; sosiaalisen häpeän pelkoa ja kuinka siitä voi päästä eroon kohtaamalla pelon.  Yhdessä keskusteltiin minkä toiveen itse kukin haluaa toteuttaa tänä vuonna, ja neuvojakin saatiin; määrittele toiveelle välietappeja, joita voit myöhemmin yhdistellä ja mieti koko ajan mitä sinun pitäisi tehdä joka päivä, että voit saavuttaa toiveesi. Erittäin hyvä neuvo minusta! Lopuksi Tuomas vielä muistutti, että kun aloitat matkasi kohti unelmia, niin muista laittaa edes housut jalkaan.

Nainen, jonka nahkarotsin selässä lukee "Kaikki paitsi sienestäminen on turhaa" rohkaisi tarinallaan kuuntelemaan sisintään ja uskomaan unelmiin ja tavoittelemaan niitä rohkeasti. 

Saimi Hoyer puolestaan kertoi matkastaan catwalkeilta yrittäjäksi Hotelli Punkaharjuun. Upean kansainvälisen uran tehnyt malli on toiminut myös lehden toimittajana sekä kolumnistina, sekä nelosen säätyttönä. Saimi kertoi kuinka ihmiset olivat sanoneet hänelle, että "oot ihan täys hullu", kun hän oli päättänyt muuttaa pois Helsingistä ja lähteä Punkaharjulle pyörittämään hotellia. Hän ei koskaan ollut varsinaisesti edes ajatellut ryhtyvänsä yrittäjäksi, vaan kaiken takana on ollut rakkaus omaan kotiseutuun, Suomen luontoon ja sieniin. Maailmalla 10 vuotta reissatessa olo on usein ollut yksinäinen, kun kotia ei ollut ja koko elämä on ollut matkalaukussa, ja kaipaus kotiin ja rakkaaseen ympäristöön on ollut suuri. Jossain vaiheessa Saimille riitti ja hän palasi Suomeen ja päätyi Punkaharjulle. Nainen, jonka nahkarotsin selässä lukee "Kaikki paitsi sienestäminen on turhaa" rohkaisi tarinallaan kuuntelemaan sisintään ja uskomaan unelmiin ja tavoittelemaan niitä rohkeasti. 

Näihin ajatuksiin oli hyvä päättää ilta ja ensimmäinen Iso Perjantai. Tunnelma oli hyvä, ihmiset iloisia, Anorak valmisti maukkaat ruoat ja tapahtumassa oli varsin hyvä pöhinä. Olen varma, että ensi vuonna Kajaanissa on vieläkin isompi perjantai ja aion olla siellä mukana!

Blogin kirjoittanut

Heini Sivula

markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Bonsky