Kaisanet Oy

Windows 7 vanhentuu - Tuotetuki päättyy ensi vuoden alussa

Microsoft sitoutui tarjoamaan 10 vuotta tuotetukea Windows 7:lle, kun se julkaistiin 22.10.2009. Windows 7 -tuen päättymispäivä on 14.1.2020. Sen jälkeen tuotteelle ei ole enää saatavilla teknistä tukea ja Windows Updaten päivityksiä tietokoneesi suojaamiseksi. 

Mitä tuen päättyminen tarkoittaa minulle?

Jos tietokoneessasi on Windows 7 vielä 14.1.2020 jälkeen, sille ei enää saa suojauspäivityksiä. Tämän vuoksi on tärkeää, että päivität moderniin käyttöjärjestelmään, kuten Windows 10:een, joka auttaa varmistamaan sinun ja tietojesi tietoturvan tarjoamalla uusimmat suojauspäivitykset. Lisäksi Microsoftin asiakaspalvelu ei enää ole käytettävissä Windows 7:n tekniseen tukeen.


Mitä minun pitäisi tehdä?

Useimmille Windows 7:n käyttäjille suosittelemme siirtymistä uuteen Windows 10 -laitteeseen. Nykypäivän tietokoneet ovat nopeita, kevyitä ja entistä tehokkaampia ja turvallisempia, ja niiden keskihinta on huomattavasti alhaisempi kuin tietokoneen keskihinta kahdeksan vuotta sitten. Tietokoneen osto-oppaan avulla voit valita uuden tietokoneen helposti käyttöösi.

Voinko päivittää nykyiseen tietokoneeseeni Windows 10:n?

Microsoft suosittelee hankkimaan uuden tietokoneen ja siihen Windows 10:n, jotta voit hyödyntää uusimpien laitteistojen kykyjä. Vaihtoehtoisesti voit päivittää yhteensopivan Windows 7 -tietokoneen ostamalla ja asentamalla ohjelmiston täyden version.

Mitä tapahtuu, jos jatkan Windows 7:n käyttöä?

Jos jatkat Windows 7:n käyttöä tuen päätyttyä, tietokoneesi toimii edelleen mutta altistuu tietoturvariskeille ja viruksille. Tietokone käynnistyy ja toimii, mutta et enää saa Microsoftilta ohjelmistopäivityksiä, mukaan lukien tietoturvapäivityksiä. 

Bonsky