SonkaLANit jo kuudetta kertaa Sonkajärvellä

Sonkajärven liikuntahallilla järjestettiin viikonloppuna järjestyksessään kuudennet SonkaLANit, ensimmäiset järjestettiin 2014. SonkaLANien järjestäjina toimivat Sonkajärven Nuorisovaltuusto ja kymmenkunta aktiivista vapaaehtoista. 

20200301_113757.jpg
 
SonkaLAN-tapahtuman nimi tulee Sonkajärvestä ja LAN-sanasta, joka tarkoittaa Local Area Network eli lähiverkkoa.
 
Tapahtumassa kaikki osallistujat liittyivät samaan lähiverkkoon, joten kaikilla oli samat mahdollisuudet voittaa tapahtumassa pelattavia turnauksia. Turnauksia käytiin kolmessa eri kategoriassa; CS Global Offensive Wingman-turnaus, ProPilkki-turnaus ja MineCraft-rakennuskilpailu.
 

SonkaLAN-tapahtumaan valitaan vuosittain pelattavat turnauspelit suosituimpien pelien joukosta. Tänä vuonna pelattiin Counter Striken Global Offensivea. Counter Strike on yksi maailman suosituimmista kilpapeleistä. Turnauspelimuodoksi valikoitui Wingman, koska siinä pelataan kaksi vastaan kaksi ja se pelimuoto on näin ollen yhteisöllisempi kuin yksinpeli olisi.

20200229_192854.jpgTapahtumassa pelattiin yötä päivää. SonkaLANin ovet aukaistiin perjantaina 28.2.2020 klo 18 ja sunnuntaina 1.3.2020 klo 13 meidän toimittama netti katkaistiin ja kaikki pelaajat passitettiin kotiin koneidensa kanssa. Pelaajat toivat LANeihin omat koneensa ja lisälaitteensa. Järjestäjä tarjoaa LANeissa yleensä pöydän, istuimen ja netin. Sonkajärven liikuntahallilla järjestäjät hakivat pöydät ja penkit viereiseltä Sonkajärven koululta.

Käytännössä Sonkajärven liikuntahalli oli jaettu kahtia verholla. Toisella puolella oli pelipöydät ja toisella puolella oli tilaa nukkumiseen. Nukkumatilassa väsyneimmät pelaajat malttoivat käydä välillä pienillä torkuilla, mutta sinnikkäimmät valvoivat koko viikonlopun pelien merkeissä.

LANeihin osallistujat olivat 13-23 vuotiaita ja heitä oli 48 henkeä. Tänä vuonna järjestäjillä oli ilo huomata, että myös tytöt uskaltautuivat joukkoon. Vitosen osallistumismaksulla katettiin pokaali- ja muita palkintokuluja.

 

Bonsky