Kaisanet Oy

ePuulaakin lopputurnaus pelattiin lauantaina - Voitto Suomussalmelle

ePuulaakin lopputurnaus pelattiin lauantaina 1.12. Kajaanin ammattikorkeakoululla. ePuulaaki-kiertueen alkuturnausten voittajat oli kutsuttu pelaamaan NHL-herruudesta ja matkasta Floridaan katsomaan oikeaa NHL-kiekkoa.

Suomussalmelainen Jesse Kinnunen (16) oli voittamaton lopputurnauksessa. Hän voitti finaalissa Joonatan Miettisen Pielavedeltä 3-2. Voittomaali syntyi viimeisellä peliminuutilla. "Finaali oli tiukin peli tähän mennessä", Kinnunen huokasi pelin päätyttyä.

Jesse Kinnunen pelaa jääkiekkoa Sotkamon Kiekon C-junnuissa, ja jääkiekkoharrastus tukee hänen mielestään myös konsolikiekon pelaamista. "Voi hyödyntää samoja kuvioita NHL-pelissäkin." Kinnunen voitti kaikki pelit sekä alkukarsinnoissa että finaalissa. Epuulaakin finaaliin osallistui alkukarsintojen voittajat, ja niitä pelattiin Kainuussa, Ylä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Lisäksi yksi aluekarsinta oli myös Pohjois-Pohjanmaalla, Vaalassa.

Kinnunen sai palkinnoksi kahden hengen matkan katsomaan NHL-peliä paikan päälle Floridaan. Mukaan reissuun lähtee isoveli, suunnitteli voittaja. "En ole aiemmin päässyt NHL-peliä katsomaan, joten oikeastaan sama ketä siellä pelaa."

Epuulaakin järjestivät Kaisanetin kanssa kainuulainen elektronisen urheilun yhdistys Kavala esports.

epuulaaki_finaali.jpg

"Meno oli kiihkeää, mutta tunnelma oli hyvä ja toverillinen, suorastaan herrasmiesmäinen", kertoo Aki Määttä Kaisanetiltä.

Mestaruudesta kamppaili Kajaanissa 10 pelaajaa kahdessa alkulohkossa. Semifinaaleihin ylsi kaksi kainuulaista ja kaksi yläsavolaista eli Eemeli Kovalainen Paltamosta, Jesse Kinnunen Suomussalmelta, Joonatan Miettinen Pielavedeltä ja Petteri Hynynen Iisalmesta, joka voitti pronssipelin.

Suosituimmat joukkueet turnauksessa olivat Washington Capitals ja Pittsburgh Penguins, kertoo Touko Möttönen Kavala esportista. Yhdistys oli tyytyväinen koko syksyn kestäneeseen urakkaan.

"Videopelit ovat nuorille keskeinen harrastus. Finaalissakin huomattiin, miten sosiaalista pelaaminen on." Epuulaakissa oli yhteistyökumppanina myös kuntien nuorisotoimet.

eSportsin suosio tulee edelleen kasvamaan, minkä vuoksi elektronisen urheilun kanssa tullaan myös Kaisanetin osalta jatkamaan muodossa tai toisessa.

epuulaaki_kärkikolmikko.jpg

Turnauksen kärkikolmikko: Joonatan Miettinen (2.), Jesse Kinnunen (1.) ja Petteri Hynynen (3)

Bonsky
Asiakaspalvelu - KaisaChat! Klikkaa Chat auki! ?